kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Osman'la Kadir'in kayıkçı kavgası!..

MAGAZİN muhabirliği, artık haber çıkartmak değil, haber yaratmaya dönüştü.. Milleti birbirine kışkırtıp, canlı canlı programlar yapacaklar, manşetler çakacaklar..
Kıçının üstünde gazetecilik.. Ve bunun için para ödeyen patronlar?..
"Nerde ulan haber" diye gürleyeni kalmadı günümüzde..
Ebru Gündeş için konuşayım diye kaç kamera dikildi karşıma.. Efendim benim için ne ağza alınmaz laflar etmiş.. Ne diyormuşum..
Gerzeğim, onları tanımıyorum ya.. Tuzağa düşeceğim.. Verip veriştireceğim. Ebru'ya yetiştirecekler. O da bana sayacak.. Hemen bana koşacaklar.. Al sana bir aylık malzeme.. Ağzımı açmadım. Ne oldu?..
Osman'la Kadir tuzağa balıklama daldılar oysa..
Osman canım kadar sevdiğim dostlarımdan biridir. Dünya tatlısı.. Yağmurdereli yani.. Adım adım tırmanmış, kazıyarak gelmiştir. Asıl kendi hayatını dizi yapmalı bir gün.. Ağır da hastalandı.. Ölümün kıyısından döndü. Şimdi bir de milletvekili..
Kadir'i de çok severim. Göstermek istediğiyle sevilecek adam olmadığı halde.. Ama ben gerçek Kadir İnanır'ı tanıma fırsatı buldum. Özündeki sevgi dolu, insan Kadir'i çözdüm. Bu yüzden severim.
Görünen Kadir, kasıntıdır. Kasılmaktan, bir türlü kendi olamaz. İtici bir tip olur. İtici ve yalnız. Onun tercihidir bu.. Tepede yalnız olmak.. Kim öğretmişse, "Sanatçı kolay ulaşılmayan insan olmalıdır" onun felsefesinde.. Tek üyeli Kadirizm tarikatini gerçek sanır, magazin icadı değil..
Ortaköy'e her gün gelirdi bir ara.. Yola sırtını döner oturur, geçenlere tanıyıp gelmesin, rahatsız etmesin diye.. Bir defasında birisi imza isteyecek oldu, bir dövmediği kaldı adamı.. "Yarın gel" diyor, kalem kâğıt önünde.. Adam "Bu gece otobüsüm kalkıyor, Kadir Abi, Samsun'a gidiyorum" diyor.. "Bir daha gelişinde o zaman" diyor. İmzalamadı.. Kızdım.
"Vatandaşın her dediğine 'He' dersen kıymetin kalmaz" dedi. "Sana ulaşmak için çırpınmalı ki, değerini bilsin!.."
Şener Şen oysa, en göbeğe oturur. Herkese el sallar, gülücük yollar. Her resim isteyeni yanına oturtur, poz verir, Ortaköy'de.. Kahkahası etrafı çınlatır. Şarkı söyler, türkü çağırır.
Şener Şen, olduğu gibi görünen adam..
Kadir, bir efsane yaratmış, öyle görünmeye çalışıyor.. O yarattığı adam nefreti!..
Oysa dedim ya, farkına varabilirseniz, gerçek Kadir, özünde harika adamdır.
Şimdi bakın geçmişte olduğu gibi bana gene sallayacak. Küsecek, kırılacak, bunları söyledim, Kadirizm'e salladım diye..
Oysa başıma bir şey gelsin, ilk yardıma koşacak, hemen tepemde bitecek üç beş adam varsa, biri odur, adım gibi bilirim.
Bu yüzden işte Osman ile Kadir'in bu tuzağa düşüp, kayıkçı kavgasını sürdürmelerine üzülüyorum.. Hem de çok üzülüyorum.
Hem onlar, hem de mesleğim adına!..