kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHP'de geçen dönem Genel Başkan Deniz Baykal'ın hemen her ortamda sağında ve solunda yer alan kurmay ekibiyle çektirdiği bu fotoğraf artık maziye karışıyor.

Koç: Ortak talep olunca netleştim

ŞENOL ATEŞ ANKARA
Haluk Koç'un adaylığı muhalifleri "Düşmanımın düşmanı dostumdur" anlayışı ile birleştirecek. CHP kulislerinde "Baykal'ın en zor kurultayı olacak" deniliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Koç: Ortak talep olunca netleştim
CHP'de kurultay için düğmeye basılırken, Genel Başkan Deniz Baykal'ın karşısına muhaliflerin adayı Haluk Koç'un çıkmayı kabul etmesi partiye hareket getirdi. Koç'un adaylığının muhalifleri "Düşmanımın düşmanı dostumdur" anlayışı ile birleştireceği ifade edilirken, CHP kulislerinde "Baykal'ın en zor kurultayı olacak" düşüncesi genişliyor. Haluk Koç, SABAH'a, "Kamuoyu ve CHP içinden gelen talepler ortak olunca kendi içimde de netleştim" diyerek, aday olacağı mesajını verdi.

GÖZLER SAV'DA
CHP'li 98 milletvekilinden aralarında Ali Topuz'un da bulunduğu 15'e yakın ismin Koç'u desteklediği konuşuluyor. Bütün gözler Baykal'ın yol arkadaşı Genel Sekreteri Önder Sav'a çevrildi. Baykal kadar delegelere hâkim olan Sav'ın nabız yokladığı öne sürülüyor. Sav'ın Baykal'dan desteğini çekmesi halinde muhalif milletvekili sayısının 50 civarına yükselebileceği, delege bazında da sıkıntı oluşturabileceği iddia ediliyor. Koç'un ikna olmasında, muhalif hareketin içinde Altan Öymen, Cezmi Kartay, Erol Tuncer, Fikri Sağlar gibi ağır topların bulunmasının rolü olduğuna işaret ediliyor. CHP'li muhalifler şimdi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği muhalefet ile ilişkilerin hangi düzeyde olacağını tartışıyor. Ancak, Koç'un Sarıgül'e soğuk bakması ve eskiden aleyhinde ağır sözler söylemesi sorun oluşturuyor. Sarıgül ekibi ile Haluk Koç ekibi bayram sonrasında geniş katılımlı bir toplantı yapmayı kararlaştırdı. Sarıgül'ün katılacağı toplantıya Koç'un katılıp katılmayacağı bilinmiyor.

'DÜŞÜNCELERİMİ AÇIKLAYACAĞIM'
Somut adım atmak için Meclis'in açılacağı 1 Ekim'i bekleyen Koç şöyle dedi: "Kamuoyu ve CHP'de bugünkü yönetimin değişmesi gerektiği yönünde ağırlıklı bir görüş var. Gelen istekleri değerlendirdim. Talepler ortak olunca kendi içimde de netleştim. CHP'nin kuralları içinde, meşru zeminlerde, genel siyasi etik kurallarını aşındırmadan düşüncelerimi açıklayacağım."