kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Malezya Başbakanı'na "Türkiye Malezya Olur mu? sorusu

Yeni Haber
BM 62. Genel Kurul çalışmaları kapsamında ikili temaslarına devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Abdullah Ahmet Badawi ile yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından,Türk basın mensupları Malezya Başbakanı Badawi'ye "Türkiye Malezya olur mu?" sorusunu sordular.

Türk basın mensupları tarafından soruyu tam olarak anlamayan Malezya Başbakanı Badawi, soruyu Malezya'nın ekonomik anlamdaki gelişmesi olarak anladı ve farklı bir açıdan yaklaşarak cevapladı.

Türk basın mensuplarının yoğun ilgisinden oldukça şaşıran Malezya Başbakanı Badawi, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.

"Malezya'da yönetimin laik mi yoksa İslam devleti mi?, Türban için ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki Türk gazetecilerin sorularını da, İslam dininin kadına eşitlikçi yaklaştığını belirterek, Malezya'nın modern bir ülke olduğunu söyledi.

Öte yandan, BM 62. Genel Kurulu nedeniyle , Malezya'nın BM Nezdinde Daimi Temsilciliği binasında da bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Başbakan Erdoğan'ın da geleceği beklentisinde olan Türk gazeteciler de resepsiyona katılmak istediler.

Malezyalı yetkililerde, Türk Basının resepsiyona davetli olmadığını belirterek, binada bulunan Türk gazetecilerden dışarı çıkmalarını istediler. Malezya, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Rahim Zainuddin, Türk gazetecilerin gün boyu yoğun ilgisinin nedenini anlayamadığını belirterek, "Türk Başbakanı Erdoğanı'da davet ettik, zaten kendisi bugün Başbakanımız ve bizlerle çok olumlu bir görüşme yaptı, ancak gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz" diye konuştu.

(ANKA)