kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bir piyano şöleni..

" BİZDEN az para almışlar" dedi, Sevgili Dostum Funda.. Taksim Sıraselviler, Cartoon Otel ve Moon Restoran'ın fena halde Galatasaraylı patronu.. Bir Galatasaray dış gezilerinde karşılaşırdık, artık ikimiz de gitmiyoruz, bir de klasik müzik konserlerinde..
Aynen benim gibi mest olmuş Murray Perahia'nın sihirli parmaklarına..
AKM'de sezon açılışı adeta.. TOÇEV ve NTV radyo "Bir şey değişir, her şey değişir" kampanyası var ya, Anadolu'nun ücra köşelerinde okula giden çocuklara malzeme yollayan.. Onun için.. "Bin bilet.. Bin çanta" diye düzenlemişler konseri.. Türk Musevi Cemaati de himayesine almış ve dünyaca ünlü Yahudi asıllı Amerikalı piyanist Murray Perahia'yı getirmiş..
Bizi mest eden o işte..
Nasıl dolaşıyor parmaklar tuşların üzerinde.. Beethoven'in Dördüncü Piyano Konçertosu..
Salon mest..
Yukarıyı işaret ettim Ünal'a.. Sahnenin yanındaki duvarı..
"Hemşerisi de izliyor" dedim..
Perahia, Amerika'ya göçen Selanikli bir ailenin oğlu.. Duvarın tepesinde hafif ışıkla aydınlanan büst ise, bir başka Selanikli, bu konserin burada yapılmasını sağlayan adamın.. Kemal Atatürk'ün..
Perahia'ya eşlik eden Ulusal Gençlik Orkestrası açılışta Bizet'nin Carmen Suitini çaldı. Hem de ne coşkuyla çaldı. Bu müziği, opera, klasik sevmeyenler dahi sever. Öylesi popüler, öylesi günceldir, Bizet'nin alevli Latin melodileri..
Bu pırıl pırıl gençler Bursa'da Yelda Nihan Özmutlu adlı bir idealistin başkanlığındaki dernek tarafından kurulmuş, hani PAF var ya, onun gibi bir PAG orkestrası, deyim yerindeyse.. Profesyonelliğe aday gençler..
Orkestrayı yöneten, gençleri hazırlayan, bir başka idealist.. Şef Cem Mansur ..
Harika bir iş başarmışlar..
Gençleri büyük bir keyif ve gururla izledim..