kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Takımımı başarılı buluyorum''

Yeni Haber
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, bordo-mavili takımı başarılı bulduğunu söyledi.

Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.Geçen hafta oynadıkları Vestel Manisaspor maçında galibiyeti kaçıran taraf olduklarını belirten Doğan,

''Hakemlerle ilgili genelde konuşmuyorum ama bazı hakemler Trabzonspor'a çok zarar veriyor. Bunları iki yıl içerisinde belirledim. Yeri geldiği zaman konuşayım mı diyorum. Ama biz spor adamlarına hakemleri konuşmak pek yakışmıyor'' dedi.Vestel Manisaspor maçının tekrarını maç gecesi izlediğini ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

''Attığımız gol net gol, yediğimiz gol ise ofsayt. Trabzonspor'u biraz sevenler bunları gündeme getirsin. Oynadığımız maçlarda bir Ankaragücü maçı kötü gözüktü, bence kötü değildi. Ankaragücülü oyuncular iyi defans yaptı, sistemli oynadılar. Diğer maçlara bakın. Bursa'da galibiyeti kaçıran tarafız. Bir tek Ankaragücü maçında tam istediklerimizi sahaya yansıtmadık. Takımımı başarılı buluyorum. Sivasspor ve Vestel Manisaspor maçlarını eklediğiniz zaman Trabzonspor, şu anda lig ikincisi. Bunları hep hatırlatacağım. Bu takım başarılı, iddialı. Hiçbir mazerete sığınmadan yoluna devam edecek.''

Ligde önlerinde Konyaspor ile yapacakları maçın bulunduğunu kaydeden Doğan, ''Konyaspor, ligin iyi takımlarından biri, ancak tam havasını yakalayamadı. Bu ligde kötü takım yok. Anadolu futbolu açısından baktığım zaman seviniyorum. Artık herkes birbirini yenecek seviyede. Konyaspor maçını ciddiye alacağız. En az rakip kadar mücadele edeceğiz. Seyircisiz oynamak motivasyon olarak etkiliyor. Seyircisiz kalan iki maçımızı kazanarak ligde iddiamızı sürdürmek istiyoruz'' diye konuştu.

FORVETTEKİ SIKINTI

Doğan, forvet konusunda Ersen'in sakatlığı, Umut'un yokluğunun kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirterek, ''Ama bunu mazeret kabul etmeyeceğiz. Elimizde 28 kişilik kadro ve 3-4 forvet var. Kadro oluştururken bu günler göz önünde bulunduruluyor. Mutlaka Tomas, Ömer
veya Ergin'den biri veya ikisi oynayacak. Ama şu anda net karar vermedim. Çalışma sonunda, maça yakın zamanda kararımı vereceğim. Ama onlar mutlaka çıkıp oynayarak arkadaşlarını aratmayacaklardır. Onlar da inşallah buldukları o şansı iyi değerlendirirler'' dedi.

KİMSE İŞİME KARIŞMADI

Doğan, çalıştığı hiçbir yerde hiçkimsenin işine karışmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Karakterimi çok iyi biliyorlar. Sayın Cavcav'ın söylediği birşey aklıma geldi. Trabzonspor'un eski başkanı Atay Aktuğ'a 'nasıl biridir' diye sormuş. 'Çok iyidir, fakat sakın işine karışacak gibi olma' yanıtını almış. Bulunduğum yerde hiç kimse işime karışmadı. Tabii ki bizi eleştirenler olmuştur. Onlara da saygılıyız. Sadece bizim şu anda bu tür konuları konuşmaktan, bu tür konular ile enerji harcamaktan ziyade takıma enerji vermemiz lazım. Ama bazı çevreler takımımıza enerji vermeyi engellemeye çalışıyor. Onlara gülüyorum. Diyorum ki Trabzonspor, ne Ziya Doğan, ne şahsın takımı. Trabzonspor, Trabzon'un takımı.
Trabzonspor'un büyüklüğünü bilerek hareket edersek çok daha iyi olacak.''

DÜLGER'İN AÇIKLAMALARI


Kulüp genel sekreteri Zekai Fırat Dülger'in Ankaragücü maçından sonra yaptığı açıklamalar ile ilgili çok yorum yapmadığını belirten Doğan, şöyle konuştu:

''Sadece Manisa'ya giderken havaalanında düşüncelerimi söyledim. Onun dışında o konuyla ilgili de çok fazla konuşmadım. İnsanlar konuşabilir ama hala oraya takılı kalmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Tartışılır olmak rahatsızlık veriyor mu? Ben gerçekten alıştım. Bağışıklık kazandım. Onun için çok rahatsız değilim bu konuda. İlk dönemler çok rahatsız oluyordum ama her saat bu şeyler gazetelerde yazılıp çizilmeye başlandığı zaman biz de insanız, demek ki ortama alışıyoruz. Çok önemsemiyorum, sadece işime bakıyorum. Zamanımı takıma harcamaya çalışıyorum. Gördüğünüz gibi bu sıkıntılar bizi etkilemiyor.
Takımı en iyi şekilde hazırlıyoruz. Maçlar mağlup bitse de. Şeytan kulağına kurşun, mağlup olduğumuz maçtan sonra bile neşeli ve ciddi
idman yapıyoruz. Hiçbir zaman moral olarak etkilenmiyoruz.''

Futbolun 3 ihtimalli bir oyun olduğunu kaydeden Doğan, ''Türkiye'de sporda sıkıntı üç ihtimali kabul etmemek. Türkiye'de her takımın yöneticisi, taraftarı, futbolda tek sonuç var gibi hareket ettiği için Türkiye bu konuda sıkıntılar yaşıyor. Halkı o anlamda bilinçlendirmek lazım. Futbolun 3 ihtimalli oyun olduğunun herkesin kabul etmesi lazım'' dedi.

Doğan, moralinin iyi olduğunu da ifade ederek, ''Artık o kadar komik şeylerle karşılaştım ki. Biraz mizahi bakıyorum, artık gülüyorum. Onun için çok da fazla umursamıyorum. Ben biliyorum ki eğer bu tür dedikoduların etkisinde kalsaydık bugün itibariyle işimizi yapamazdık. Bundan takım zarar görürdü'' diye konuştu.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 6 5 1 0 15 2 16
2 Sivas 6 5 0 1 10 2 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 7 3 14
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 7 3 3 1 8 6 12
5 Kayseri 6 3 2 1 12 7 11
6 Ankaragücü 7 3 2 2 8 8 11
7 Trabzon 6 2 3 1 9 6 9
8 Gaziantep 6 3 0 3 9 9 9
9 İ.B.B. Spor 6 3 0 3 6 6 9
10 V.Manisa 6 2 2 2 10 10 8
11 Bursa 6 1 3 2 5 5 6
12 Kasımpaşa 6 2 0 4 5 8 6
13 Denizli 6 1 2 3 9 11 5
14 G.Birliği 6 1 2 3 7 10 5
15 G.B. Oftaş 6 1 1 4 4 8 4
16 Konya 6 0 4 2 5 12 4
17 Ç.Rize 6 1 1 4 5 15 4
18 Ankaraspor 6 0 2 4 5 11 2
20:30
Fenerbahçe - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe 2  
  Ankaragücü 0  
 G.B. Oftaş -  
  Ç.Rize -  
 Galatasaray -  
  Beşiktaş -  
 Denizli -  
  Kayseri -  
 Gaziantep -  
  Ankaraspor -  
 Sivas -  
  Bursa -  
 G.Birliği -  
  Kasımpaşa -  
 Trabzon -  
  Konya -  
 İ.B.B. Spor -  
  V.Manisa -  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Konya İ.B.B. Spor  
 Kayseri Galatasaray  
 Ankaraspor Denizli  
 Ç.Rize Gaziantep  
 Bursa G.B. Oftaş  
 V.Manisa Fenerbahçe  
 Beşiktaş G.Birliği  
 Ankaragücü Sivas  
 Kasımpaşa Trabzon