kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Açık alanda hizmet verecek olan Restoran Bono'da faaliyetler devam ederken...

Hem Amerikalı hem de Avrupalı

ESRA ÇORUH
21.09.2007
Merakla beklenilen yeni alışveriş merkezi İstinye Park, nihayet bugün açılıyor. Bir gün öncesine kadar inşaatın devam ettiği alışveriş merkezi, İstanbul'un yeni uğrak noktası olacak. Tasarımında Amerika ve Avrupa çizgilerini yansıtan mekânda, açık ve kapalı alışveriş alanları var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hem Amerikalı hem de Avrupalı
İstanbul'daki alışveriş merkezlerinin çokluğundan bahsederken, bu merkezlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Üstelik bu, diğerlerinden hem boyut hem de konsept olarak çok farklı. Açılışı ertelendikçe daha da meraklandığımız, ünlü markaların yer bulmak için birbiriyle yarış haline girdiği İstinye Park, resmi açılışını bugün yaptı. İki gün önce, herkesin inşaat kaskıyla dolaştığı alışveriş merkezinin açılışa yetiştirilmesi için tüm mağaza sahipleri kolları sıvamıştı. Bu hengame içinde alışveriş merkezini gezerken, "Açılması mümkün değil," dememek imkânsızdı. Ama kısa süre içinde tüm eksikler tamamlanacak. Mekânın projesi başladığından beri kulaktan kulağa dolaşan "Lüks butiklere randevuyla giriliyormuş," veya "Yer bulmak için torpil yerekiyor," gibi dedikodular da hepimizi meşgul etmişti. Doğuş Holding ve Orjin Grup ortaklığıyla yapılan dev alışveriş merkezi, diğer rakiplerine göre çok farklı. Hem Amerikan hem Avrupa çizgisini yansıtan mekânda, şık butiklerin olduğu açık alan dışında kapalı alışveriş alanı var. Büyüklüğünü anlatmak için rakamlar daha da etkili olabilir: İstinye Park, yaklaşık 264 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 349 bin metrekare alana sahip.

LÜKS BUTİKLER
Açık alanda bulunan butikleri görünce, kendinizi Miami'deki lüks alışveriş merkezi Bal Harbour'da gibi hissediyorsunuz. Üstelik bu alana otomobilinizle bile girebiliyorsunuz. Ayrıca vale hizmeti de var. Açık alanda bulunan ve Türkiye'de ilk mağazalarını açan 11 markalı butiklerin arkasında Beymen var. Beymen'in bu çarşamba gününden beri hizmet veren açık alandaki mağazası da 4 bin 700 metrekare. Christian Dior, Celine, Jimmy Choo, Etro, Paul Smith, Dolce and Gabbana, Moschino, Chloe bu mağazalardan birkaçı. Önümüzdeki ay açılacak olan yeni markalar da Bottega Venetta, Fendi ve Yves Saint Laurent. Açık alanda Louis Vuitton, Hugo Boss, Gilan, BCBG Max Azria ve Ermenegildo Zegna bulunuyor. Yine bu bölümde açılacak olan restoranda hummalı bir çalışma sürüyor. Bu restoranın da mekyakışacağına hiç kuşkum yok.

ALIŞVERİŞ VE EĞLENCE
İstinye Park'ın diğer bölümü ise cam tavanıyla, diğer alışveriş merkezlerine benzeyen üç katlı 'fashion zone'. Bu bölümde diğer alışveriş merkezlerinde alışık olduğumuz daha ulaşılır markalar var. Zara, Boyner, Mango, M.A.C, ünlü Fransız kozmetik markası Sephora, Sevil Parfümeri, DKNY, Machka, Vakko ve Debenhams bu markalar arasında. İstinye Park'ın içinde eğlence alanı da mevcut. AFM Sinemaları'na ait 12 sinema salonu, restoranları ve açıkkapalı havuzları, büyük bir SPA'sı bulunan Hillside City Club da burada yerini almış. İstinye Park, bir arada sunduğu 300'e yakın mağazalar kadar, restoran ve kafelerde de iddialı. Alışveriş merkezinin en üst katında yer alan dünyaca ünlü Rainforest, çocuklu ailelerin favorisi olacak. Ayrıca, House Cafe'nin de burada şubesi var. İstinye'de devam eden yol çalışmasından dolayı, trafiğin kilitlendiği bu bölge, alışveriş merkezinin açılmasından sonra ne hale gelecek bilemiyorum. 4 bin araçlık otoparkı bulunan merkezin otoparkına ulaşabilirsek ne mutlu bizlere! Zaten bir kere girdiyseniz, bütün günü geçirmeniz en akıllıcası...
Haberin fotoğrafları