kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Blair iyi ben kötü polisim"

Yeni Haber
İspanya'nın sol görüşlü El Pais gazetesi, Irak savaşının başlamasından 1 ay önce ABD Başkanı George Bush ile İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar arasında yapılan bir görüşmenin metnini yayımladı.

22 Şubat 2003 tarihinde Bush'un Texas'daki çiftliğinde Aznar ile yaptığı görüşmeye ait olduğu belirtilen metne göre, Bush, "İki hafta kaldı. İki hafta sonra askeri açıdan hazır olacağız. Mart ayı sonunda Bağdat'ta olacağız" dedi.

"BM'den Irak'a müdahale konusunda karar çıkmasının ülke içinde destek bulmayı kolaylaştıracağını" ifade eden Aznar, "200 yıllık İspanyol politikasını değiştiriyoruz. Kamuoyundaki karşıt görüşleri hafifletmek için yardımınıza ihtiyacımız var" diye konuştu.

"BM Güvenlik Konseyi kararı olsun veya olmasın Bağdat'a gireceğini" belirten Bush, "Saddam'dan kurtulmanın zamanı geldi" ifadesini kullandı.Bush, savaşın başlangıcı konusunda ise "Ben 10 Martı tercih ediyorum. Bu iyi polis kötü polis oyunu gibi. (Dönemin İngiltere Başbakanı Tony) Blair'in iyi benim kötü polis olmam beni ilgilendirmiyor" diye konuştu. Aznar ise Bush'a, "Beni tek endişelendiren iyimserliğiniz" dedi.