kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERGUN BABAHAN

Aidiyet endişesi

Büyük resim için tıklayın
Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Türkiye'nin Kürt kökenli yurttaşlarının Kuzey Irak'taki oluşuma aidiyet duymasından endişe ettiklerini ifade etmiş.
Bu anlaşılabilir bir endişe.
Ancak Kürt kökenli yurttaşlarımızın başka bir oluşuma aidiyet hissi duyup duymayacaklarını belirleyen, devletin onlara yaklaşımı ve muamelesi olacaktır.
Evet, bugün Türkiye'nin bir terör sorunu vardır.
Ancak son seçim sonuçları, bölge halkının önemli bir bölümünün şiddete açıkça karşı çıkmayan partilere mesafe koyduğunu gösterdi.
Bölge halkı, AB yolunda demokratikleşme, insan hakları, ekonomik kalkınma sözü veren AK Parti'yi tercih etti.
Bu sözler, seçim meydanlarında kalmayıp uygulamaya geçerse, dağa adam göndermenin önünü alacak reformlar yapılırken dağdaki gençlerin şehre inmesini sağlayacak bir düzenleme yapılabilirse ve en önemlisi Türkiye'nin gelişip kalkınmasının herkesin lehine olacağı gösterilirse, herkesin aidiyet duyacağı tek yer burası olur.

Kimi politikalarından hoşlanmayabiliriz, itilip kakıldığımız hissine kapılabiliriz, istenmediğimiz kimilerince açıkça dile getirilebilir ama dünyanın mevcut koşullarında hem laik demokratik düzen, hem de demokratik üniter yapı için en önemli araç Avrupa Birliği.