kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Markette damping izdihamı

Media Markt yüzde 50'ye varan indirimle piyasaya girdi. Sahurdan sıraya giren binlerce kişi saat 8'de içeri girmek için birbirini ezdi. İki saat sonra promosyonlu ürünler bitince kavga çıktı, camlar kırıldı. Saat 12'de de işyeri kepenkleri indirdi..
Türkiye'de ilk mağazasını dün Ümraniye'de açan elektronik marketi Media Markt, ilan ettiği promosyonlu fiyatlar nedeniyle adeta kuşatıldı. Ucuz teknolojik ürün alabilmek için önceki geceden dün sabaha kadar mağazanın kapılarında bekleyenlerden şanslı olanlar içeri girerken, dışarıda kalanlar cam ve kepenklere, reyonlardakiler bitince depodaki mallara saldırdı. Media Markt'ta üç günde satılması planlanan ürün 4 saatte tükendi. İzdiham nedeniyle güvenlik güçleri müşterilere biber gazı ve eğitimli köpeklerle müdahale ederken bölge trafiği de alt üst oldu.

KUYRUKLAR
Açılışını yüzde 50'ye varan indirimli satışla yapacağını duyuran mağazanın önüne geceden itibaren vatandaşlar toplandı. Kuyruğun ilk başındaki kişi önceki gece saat 20.00'de geldi. Bekleyenler 10-20-50- 100 derken binlere yaklaştı. Açılıştan tam 12 saat önce otomobilleriyle marketin otoparkına gelenler battaniyeye sarılıp soğuktan korunmaya çalışırken, kimisi de kâğıt ve okey oynayarak vakit geçirdi. Sahur vakti akına uğrayan mağaza önündeki kuyruk saat 05.00 sıralarında 400 metreyi, sabah daha da fazlalaştı. Sıra tartışmalarına polis müdahale etti. TEM otoyolunun kenarında bulunan alışveriş merkezine gelenlerle trafik arap saçına döndü. İşe gitmek isteyerler yollarda kaldı.

KALE DÜŞTÜ Ümraniye İnkılap Mahallesi'ndeki mağaza kapılarını saat 08.00'de açtı. Kepenkler açıldığında yüzlerce kişi bir anda mağazayı hınca hınç doldurdu. İçeri girmek isteyenler birbirlerini ezdi, kavga etti. Saat 08.15'te indirimli tüm plazma TV'ler ve dizüstü bilgisayarlar tükendi. Üst kattaki beyaz eşya bölümü ürünlerin bittiği gerekçesiyle saat 09.00'da kapatıldı. Mağaza saat 12.00'de kasaları, 12.40'da da kepenklerini kapattı. Satışın bittiği anons edildi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE
Bu süreçte mağazadaki müşteriler ve güvenlik görevlileri arasında sık sık yumruk yumruğa kavga çıktı. Özel eğitimli köpekler kullanan güvenlik görevlileri zaman zaman müşterilere biber gazı kullandı. Kasalarda da kuyruklar oluştu. İstediği elektronik eşyayı bulup, kasadaki 3.5 saatlik sabır isteyen bekleyişi tamamlayanlar mağazadan savaşta zafer kazanmış komutan edasıyla çıktı. İçeriye giremeyen kalabalık sonunda cam kapıyı ve kepenkleri kırıp hücum etti. Ürünün bittiğini öğrenenler duvarlara asılı tanıtım LCD'leri söktü, yetmedi depodan kendisi ürünü çıkarıp kasa önüne koştu.
Haberin fotoğrafları