kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristlere yardıma 6'şar yıl hapis

Yeni Haber
Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin kiraladığı hizmet aracıyla PKK'ya malzeme götürdükleri iddiasıyla yargılanan 4 sanık toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanıklar Umut Özer, Nezir Çağlak, Vedat Tekin ve Seyithan Güneş de katıldı. Sanıklar, son savunmalarında, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye taleplerini yineledi.

Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, sanıklar Özer, Çağlak, Tekin ve Güneş'in "terör örgütü PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım ettiği" gerekçesiyle her bir sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Diyarbakır'da geçen yıl Kasım ayında terörle mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Diyarbakır-Silvan Karayolu'nda, özel bir şirketten kiralanan ve Büyükşehir Belediyesi hizmetinde kullanılan 2 araçla PKK'ya malzeme götüren 3 kişi yakalanmıştı.

Bu şahısların ifadeleri doğrultusunda bir kişi daha gözaltına alınmıştı. Polisin araçta ve şahısların işyerlerinde yaptığı aramada, 1 Glock marka tabanca, 117 beyaz renkli sırt teçhizatı muhafazalı kar kamuflajı, 35 çeşitli şirketlere ait kaşe ve sahte fatura, 2 propaganda içeren CD, 100 gram esrar, 107 kutu antibiyotik ilaç, 1 bilgisayar yazıcısı, 12 not defteri, 4 bilgisayar ile 2 cep telefonu ele geçirilmişti.