kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fleming (sağda) ve Ford Tasarım Başkanı Martin Smith, Ford'un konsept aracı Kuga'yı tanıttı. Kocaeli'nin Ford Motor için çok stratejik bir tesis olduğunu söyleyen Fleming, Ford Otosan'la ilişkilerinin çok iyi olduğunu, Türkiye'deki operasyonun kârlı olduğunu ifade etti.

Ford Otosan'dan ABD ve Rusya çıkarması

12.09.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Ford Otosan'dan ABD ve Rusya çıkarması
Ford Otosan Genel Müdürü Michail Flewitt, Frankfurt'ta Türkiye'ye yönelik önemli mesajlar verdi. Otomotivin anavatanı olan Amerika'ya sadece Kocaeli'de üretilen Transit Connect ihracatı için son aşamaya geldiklerini belirten Flewitt, "Ford Otosan bünyesinde Amerika için ayrı bir ekip oluşturduk. Bu ekip şu anda Connect'lerin Amerika'ya uyumu konusunda çalışıyor. Bundan sonraki etapta yapılacak yatırımı belirleyip, 2008'de ihraç tarihini açıklayacağız" dedi. Flewitt, Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Flewitt, tamamen yenilenecek yeni Transit Connect'in Ford'un global stratejisi doğrultusunda Focus platformunda üretileceğini belirterek "Bu Kocaeli için esneklik sağlayacak. Talebe göre gelecekte bu global platformda bir çok farklı model üretilebilir" mesajını verdi. Flewitt, Kuzey Amerika'ya ihracat ilgili çalışmaların sürdüğünü, Güney Amerika'ya ilk Connect'leri gönderdiklerini belirterek, "Şu anda 4-5 aracı Güney Amerika'ya yolladık. Orada testler yapılıyor, isteğe bağlı olarak kısa sürede ihracata başlayabiliriz" dedi.

RUSYA'YA KAMYON
Flewitt, "Yılda 7 bin adet üretilen Ford Kargo'da hedefimiz üretimin yüzde 50'sini ihraç etmek. Şu anda oran yüzde 25'lerde. Bunun da büyük çoğunluğu Rusya'ya. Biz bu yıl girdiğimiz Rusya pazarına 800 adet Kargo ihraç edeceğiz. Bunla kalmayıp, bu ülkede bir ofis kurup, kendi bayilerimizi oluşturacağız. Hedefimiz Rusya çevre ülkelerinde kamyon ihracatıyla hızla büyümek."