kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakım çanları çalıyor!

Dr. Yasemin Fatih Amato
Yaz bitti, Ramazan geldi, geçiyor. Cilt bakımının başladığı mevsimi bayram telaşıyla birlikte karşılıyoruz. Halbuki, kendimize söz vermiştik; cildimize bakacaktık, spora başlayacaktık, bir daha asla kilo almayacaktık, selülitleri halledecektik... Şimdi de bayramın geçmesini bekliyoruz. Oysa mevsimler birbiri üzerine biriktikçe her şeyin daha zor olacağını, bazen de çözümsüz kalacağını biliyoruz.

NEREDEN BAŞLAMALI?

Eylül sonu olanakları gözden geçirmenin, bakım planları yapmanın tam zamanıdır. Neler yapılabilir, hangi tedavilerden yararlanılabilir, bir güzellik merkezi size genel olarak ne vaat edebilir? Bunları hatırlatırsam; belki motive olmanıza, cildiniz, vücudunuz daha fazla yıpranmadan sorunları aşmanıza yardımcı olabilirim. Sıkıntılarınızın ne olduğuna bağlı olarak, her şey mümkün; diyetisyen desteği, check-up, spor olanakları, akne ve iz tedavisi, epilasyon, botox, dolgu, kimyasal peeling, radyo frekansı, lazer tedavileri, mezoterapi, oksi-terapi, soya lipoliz injeksiyonları, LPG- lenf drenaj, kalıcı makyaj, protez tırnaklar, varis, kılcal damar ve gebelik çatlakları tedavisi, ozon terapi, vücut bakımı, masaj ve daha birçok şey. Acaba sizin için hangileri öncelikli?

* Bence, her şeyden önce cilt doktorunuzdan randevu alın ve birlikte bir plan yapın.

* Eğer hala başlamadıysanız, 'bugün' bir egzersiz programına katılın.

* En azından bir peeling kürü alın veya cildiniz aşırı kuru ve ince ise oksiterapi yaptırın.

* Hiç olmazsa haftada bir kere masaj yaptırın.

SPOR VE HAREKET

Ramazan'da spor yapılır mı diye sorabilirsiniz. Spor her zaman yapılır, çünkü her şeyden daha önemlidir. Hiç kuşkusuz, hareket yaşamın ta kendisidir. Egzersiz sayesinde akciğerlerimiz, kan dolaşımı, kaslarımız, kemiklerimiz güçlenir, yağlarımız azalır, enerjimiz artar, esnekliğimiz gelişir, cildimiz tazelenir, yüzümüze renk ve ışıltı gelir. Fiziksel aktivite ve düzenli jimnastik, hayata bakış açımızı bile değiştirir. Kendimizi daha iyimser ve neşeli hissetmemizi, daha tatlı uykular uyumamızı sağlar. Bütün bunların sonucunda savunma sistemi güçlenir ve hastalıkları bizden uzak tutar.

PEELİNG ZAMANI

Yaz sonunda cildin yenilenmesine yardımcı olmalıyız. Kırışıklar, akneler, iz ve leke tedavilerinin tümünde, çeşitli peeling yöntemleri kullanılır. Çünkü cildi hızla yeniler. Son yıllardaki gelişmeler sayesinde çok uzun yıllar genç ve güzel kalmak artık mucize değil. Önemli olan; doğru zamanda, doğru miktarda, doğru ciltte, en isabetli tedaviyi uygulamaktır. Ama bir yerden başlamak gerekiyor değil mi? Bakım çanları çalıyor!