kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bennu Yıldırımlar Savaş Dinçel

Şehir Tiyatroları'nda 'YAPRAK DÖKÜMÜ'

BÜLENT İPEK MAGAZİN
Şehir Tiyatroları'nın sevilen oyunlarından 'Yaprak Dökümü' bu sezon sahnelenmiyor. Bunun nedeni; oyunda baba karakterini canlandıran Savaş Dinçel'in yaş haddi nedeniyle kadrodan çıkarılıp emekli edilmesi..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın en çok izlenen oyunu niteliğini taşıyan ve son 3 sezonda tam 450 kez sahnelenen 'Yaprak Dökümü' adlı oyun bu sezon seyirciyle buluşamıyor.

ZORUNLU EMEKLİLİK
Bunun nedeni oyunda baba rolünü yani 'Ali Rıza Bey' karakterini canlandıran usta tiyatrocu Savaş Dinçel'in 65 yaşına girmesi ve yaş haddi nedeniyle zorunlu olarak emekli edilmesi. Usta tiyatrocunun yerine başka bir isim bulunamayınca oyunun bu sezon sahnelenmemesine karar verildi. Tiyatronun yanı sıra dizi ve reklamların da aranan baba figürlerinden biri olan ve son olarak atv'nin 'Sessiz Gemiler' adlı dizisinde baba rolünü canlandıran Dinçel alınan kararı büyük bir üzüntüyle karşıladığını ancak kızgın olmadığını dile getirdi. Reşat Nuri Güntekin'e ait eserin hem tiyatro hem de televizyon uyarlamasında 'Fikret' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar ise, oyunun büyük ilgi gördüğünü belirtti ve ekledi: "En büyük arzumuz en kısa zamanda baba açığının kapatılması ve oyunumuzun bu sezon da seyirciyle buluşması."
Haberin fotoğrafları