kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'deki iftar parasını kim verdi?

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığında bir heyet tarafından hazırlanan Anayasa taslağı için heyet üyelerine ne kadar ücret ödendiğini sordu.

Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Erdoğan'ın bizzat görüşerek "sipariş ettiği" Anayasa taslağını hazırlayan Ergun Özbudun başkanlığındaki bilim kurulu üyelerine yüksek miktarlarda ücret ödendiği iddialarının basında yer aldığını belirtti. Özyürek, Başbakan Erdoğan'a, "Her bilim kurulu üyesine ödenen ücret ne kadardır? Bu ücretlerden ne kadar vergi kesilmiştir? Bilim kurulu üyelerine ödemeleri partiniz AKP tarafından mı Hazine tarafından mı yapılmıştır? Bu üyelere örtülü ödenekten bir ödeme yapılmış mıdır?" sorularını sordu.

Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği ikinci soru önergesinde de Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ABD'de verdiği iftar yemeğini sordu. Özyürek'in ABD'deki iftarla ilgili önergesi de şöyle:
"Washington'da Türk Amerikan Toplum Merkezinde 22.09.2007 tarihinde oğlunuz Bilal Erdoğan tarafından sizin de katıldığınız 150 kişilik iftar yemeği verildiği konusunda basında haberler yer aldı. Söz konusu iftar yemeğinin tutarı ne kadardır? Bu iftar yemeğinin bedelini kim ödemiştir?"

(ANKA)