kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Artık saldırıya geçiyoruz Bursa en hızlı fabrikamız'

Özhan Tezel-Ufuk Sandık
12.09.2007
Frankfurt'ta 10 yeni modelle vitrine çıktıklarını belirten Renault Başkanı Carlos Ghosn, "İki yıldır savunmadaydık. 10 modelle artık saldırıya geçiyoruz. Bursa fabrikası bizim için sağlam yerini koruyacak" dedi..
Fransız otomotiv devi Renault'un Başkanı Carlos Ghosn, Frankfurt Motor Show'da 10 yeni model birden vitrine çıkardıklarını belirterek, "2009 Kontrat Planı'nı açıkladıktan sonra son iki yıldır savunmadaydık. Tanıttığımız 10 yeni modelle birlikte dünya otomotiv pazarında saldırıya geçiyoruz" dedi. Ghosn, bir soru üzerine, Bursa'daki fabrikalarının aynı anda 5 farklı kasaya sahip otomobil üretebilen tek üretim merkezi olduğunu vurgulayarak, "Bursa bizim en hızlı çalışan fabrikamız. Bursa, Renault'un gelecek planları içindeki sağlam yerini koruyacak" dedi.

SÖZLER YERİNE GETİRİLİYOR
Renault, dünyanın en önemli otomobil fuarı olan Frankfurt Motor Show'un basın açılışında, Türkiye'de üretilecek Clio Grand Tour'u da tanıttı. Ghosn, Renault'un hiç bu kadar kısa sürede 10 yeni modeli bugüne kadar geliştirmediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Fuarda yeni Twingo, yeni Laguna, Clio Grand Tour, Koleos, yeni Kangoo, Kangoo Compact Concept, Sandero, Logan Pickup ve Laguna Coupe Concept'i tanıtıyoruz. 1.5 yıl önce 2009 Kontrat Planı'mızı açıkladığımızda 26 model üreteceğimizi duyurmuştuk. Halen pazara çıkmış bulunan yeni Twingo başta olmak üzere 10 modeli kısa sürede pazara çıkarmış olacağız. 2008'de neredeyse her ay yeni bir modelimizi tanıtıyor olacağız."

'ELBETTE YENİ MODEL OLACAK'
Ghosn, Renault'un Oyak'la ortak olduğu Bursa fabrikasında 7 gün 24 saat üretim yaptıklarını kaydederek, Bursa'nın şirketin çok kârlı operasyonlarından biri olduğunu söyledi. Ghosn, "Bursa'da Clio Grand Tour'un ardından yeni modeller gündeme gelecek mi?" sorusuna ise "Elbette... Renault, Bursa'daki fabrikada yeni modeller de gündeme getirmeyi planlıyor. Ancak, diğer üretim merkezlerini de dikkate alarak işi dengeli götürmeliyiz" yanıtı verdi.