kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İLK DERS "KAMU MALİYESİ"... Devlet eski Bakanı Abdüllatif Şener dün Hacettepe Üniversitesi'nde ki ilk dersinde "Kamu Maliyesi" dersi verdi. Şener "Siyasete 16 yıl sonunda ara vermem doğal. Ancak, hoşuma gitmeyen şeyler de vardı" dedi.

'Nutuk atmak kolay hocalık yapmak zor'

Hazal ATEŞ / ANKARA
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Hacettepe Üniversitesi'ndeki ilk dersinde Maliye ikinci sınıf öğrencilerine "kamu maliyesi" dersi verdi. Ancak ilk derste maliyeden çok siyaset konuşuldu. Öğrencilerin siyaseti bırakma nedenini sorduğu Şener, "Siyasette zamanı herkesle bölüşürsünüz, kendinize zaman kalmaz. Hocayken zamanı yönetebilirsiniz. Siyasete 16 yıl sonunda ara vermem doğal. Ancak, hoşuma gitmeyen şeyler de vardı" dedi. Şener, dün ders verdiği bölümde 16 yıl önce de hocalık yaptığını anımsatarak, "İlk hocalık yaptığım yer burası. Bugün derse girmemin nostaljik bir tarafı da var. Önce zor geldi. Binlerce kişiye elinde mikrofonla nutuk atmak kolaydı, karşısında öğrenciler varken durumunuz daha zor" dedi.

CEZAEVİNDEN MEKTUP
Şener, doçentlik kadrosunu da yine Hacettepe'de aldığını belirterek, "Burada birkaç ders vermiştim. En çok keyif aldığım ders de iktisat tarihiydi. Ancak, bu dönem maliyede bu ders kaldırılmış" dedi. Şener, Isparta Cezaevi'nden mektup yazıp kendisinden biyokimya tıp ve psikiyatri kitabı isteyen Ekrem Türkyılmaz'a istediği kitapları göndereceğini söyledi.