kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Altur servisleri!..

34 AL 4805!.. 34 VV 9507!.
Bunlar o akşamüzeri, LeventKanyon arasında trafiği katleden Altur servislerinden plakasını kaydedebildiklerim.
Servis araçları bu kentin galerilerle birlikte en büyük iki sorunu.. İkisi de trafik katili.. Birisi kaldırımları yürünmez hale getiriyor. Öteki günün en sıkışık saatinde trafiği kilitliyor ve bu kentin sahipleri, Vali, Belediye Başkanı, Ukome adlı ne işe yaradığını bilmediğim "Zavallı" ulaşım komisyonu çözüm arama zahmetine katlanmıyor.
Bir iki göstermelik, tek günlük eylem. Sonra gene kış uykusu.. Vatandaş sürünsün, onlara ne?.. Onlar yürümüyor ki.. Onlar evvelden açılmış yollarında, eskortla keyif çatıyorlar. Umurlarında mı?.
Bakın.. Levent, Gültepe, Kanyon yolu daracık. Burada kurallara uymazsan iyice rezillik oluyor. Ama İstanbul'un olmayan Trafik Müdürü, Harman Sokağın iki ucunda, her akşam kilit iki kavşağa iki polis görevlendirmiyor.. Çünkü onun tek hedefi ana caddeler.. İki metre içerisi sürünsün ona ne?.. Ağaları ana caddeden geçiyor çünkü.. Onlara hoş göründü mü, işi tamam..
Polis olmayınca, uyanık eşkıyaya kalıyor meydan..
Sen Gültepe'den Kanyon'a dönmek için sola yanaşmış, 20, abartmıyorum, 20 dakikadır bekliyorsun. Çünkü eşeğin tekisin. Altur'un trafik katili servislerinden bir minibüs, sağdaki nispeten açık Gültepe şeridinden akarak kavşağa senin önüne geliyor ve bekliyor, Gültepe yolunu da tıkayarak ve en önden Harman sokağa giriyor.
Sen Harman Sokağın sonunda Kanyon'a dönmek için bekliyorsun, gene sırada.. Eşeksin ya hâlâ.. Bir başka Altur minibüsü, zaten bir gidiş, bir geliş iki şerit yolda, ters şeride girip en öne uçuyor ve sola dönüyor, oraya akacak trafiğin de yolunu keserek..
Çünkü Kanyon dağ başı.. İstanbul Teksas.. İyi vatandaş olmak hıyarlık..
Altur'un patronu arkadaşım, Abdürrahim Albayrak .. Eski Galatasaray yöneticilerinden. Bu işten trilyonlar kazanıyor..
O zaman şöförlerine, İstanbul insanına ve bu ülkenin kurallarına saygıyı da öğretmeli.
Bu iki arabanın kullanıcısına ne ceza verdiğini kendisinden duymak istiyorum!..