kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fermani Altun, Gül'ün, daha önce Sezer'in verdiği "toplumu kucaklayıcı" cumhurbaşkanı tarifine uyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'den seçmeli din dersine destek

ANKARA
Cumhurbaşkanı Gül, devletin farklı inançlara eşit mesafede olması gerektiğini belirtti. Gül, zorunlu din dersinin seçmeli hale getiren anayasa değişikliğini de olumlu karşıladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül'den seçmeli din dersine destek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, inançlar karşısında devletin tarafsız ve bütün inançlara eşit mesafede olması gerektiğini söyledi. Uygulamalarda bu konulardaki eksikliklerin giderilmesini isteyen Gül, anayasa taslağındaki, zorunlu din dersinin seçmeli hale dönüştürülmesi seçeneğini de olumlu karşıladığını belirttii. Gül, Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyaretinde bulunan Altun, Sezer'in yaptığı yeni cumhurbaşkanı tarifini açıklamıştı. Görevi devraldıktan sonra yeni Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret eden Altun, Gül'ün Sezer'in 'toplumu kucaklayıcı kültüre sahip bir insan' tarifine uyduğunu söyledi. Gül'ün Köşk'ü herkese açarak, halkla kucaklaşmada çığır açtığını belirten Altun, görüşmede anayasa değişikliği kapsamında gündeme gelen zorunlu din dersi ve kılık kıyafetle ilgili konular hakkında bilgi verdi. Altun'un verdiği bilgiye göre, ziyarette anayasa değişikliği tartışmalarının kılık kıyafet ve zorunlu din dersine kilitlenmesine tepki gösterildi. Eleştirileri haklı bulan Gül, "Demokrasinin iyi uygulandığı ülkelerde artık bunlar konuşulmuyor" serzenişinde bulundu. Gül, devlet eliyle inanç kesimleri arasında fark yaratılmaması, Diyanetin özerkleşmesi konularında anayasa düzenlemesi yapılması talebini haklı buldu.

TARAFSIZ DEVLET
Gül, inançlarla ilgili devletin tarafsız olması, tüm inanç kesimlerine, hakları konusunda eşit düzeyde yaklaşılması gerektiğini, uygulamalarda bu konudaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi. Devletin inançlar karşısında tarafsız ve eşit mesafede olması gerektiğini belirten Gül, anayasa taslağında yer alan din dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması seçeneğini de olumlu buldu.