kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ani istifası için halktan özür diledi

Yeni Haber
Japonya'da geçen ay görevinden ayrılma kararı alan Başbakan Şinzo Abe, ani istifası nedeniyle halktan özür diledi. Japon Başbakanı Abe, bulunduğu hastanede düzenlediği basın toplantısında, kendisini zorlayan sağlık nedenleri yüzünden aniden istifa ettiğini açıklayarak halktan özür diledi. Abe, sağlığıyla ilgili olarak da bunu tartışmanın uygun olmadığını, ancak üzgün olduğunu söyledi.

Geçen ay sağlığıyla ilgili sorunların ardından fiziksel sınıra ulaştığını anlatan Abe, "Başbakan olarak sorumluluklarımı yerine getirecek gücüm olmadığına karar verdim" dedi.Başbakan Abe, ayrıca Yasuo Fukuda'nın yeni başbakan olarak atanması beklenen salı günkü meclis oturumuna katılacağını ve bundan sonra
milletvekili olarak hizmet vermeyi istediğini söyledi.Şinzo Abe, 12 Eylülde görevinden ayrılmak istediğini açıklamış, ertesi günü de stresle ilgili olduğu belirtilen rahatsızlığı yüzünden hastaneye yatmıştı. Abe, kararıyla ilgili kapsamlı açıklama yapmadığı ya da özür dilemediği için eleştirilere hedef olmuştu.

Abe'nin ani kararı, Japon siyaset dünyasında karmaşa neden olmuş, iktidardaki Liberal Demokratik Parti, dün Abe'nin yerine geçecek kişi olarak Yasuo Fukuda'nın belirlendiğini açıklamıştı. Fukuda'nın yarınki meclis oturumunda yapılacak seçimle başbakan olması bekleniyor.