kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin'de internet kullanıcısı 165 milyonu aştı

Yeni Haber
Yaklaşık 1.3 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de internet kullanıcıların sayısının 165 milyonu aştığı bildirildi.

Bugün Pekin'de başlayan "2007 Çin İnternet Konferansı"nda bir konuşma yapan Çin Bilişim Bakan Yardımcısı Xi Guohua, Çin'in internet sektörünün son yıllarda durmadan geliştiğini, internet kullanıcılarının sayısının da sürekli arttığını belirtti. Bakan Yardımcısı Xi, ancak bunların çoğunun ekonomisi gelişmiş şehir ve kasabalarda bulunduğunu ve kırsal bölgelerdeki internet kullanımının henüz ilk aşamada olduğunu kaydetti.
İstatistiklere göre Çin'de internet kullanıcılarının sayısı 165 milyonu aşarken internet yaygınlık oranının ise yüzde 12'yi geçtiği belirtildi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberinde Xi, Çin'in kırsal bölgelere yönelik internet altyapısını güçlendirmeye devam edeceğini ve 2010 yılına kadar kırsal bölgelerde her kasabada internet bağlantısı kurmanın yanı sıra geniş bandın da yaygınlaştırılmasını planladıklarını söyledi.

Konferansta hükümetin denetim birimleri, internet işletmecileri ve internet kullanıcılarından oluşan yaklaşık üç bin temsilci, internet teknolojisi ve donanımlarının yaygınlaştırılması, internette enformasyon güvenliğinin korunması ve olumsuz enformasyonların yayılmasıyla mücadele edilmesi gibi gündem maddelerini ele alacak.

Çin'deki internet kullanıcıları sayısının iki yıl içinde 211 milyon kullanıcısıyla ABD'yi de geride bırakarak birinci sıraya yerleşeceği bekleniyor. Çin'de bu yılın ilk dokuz ayında internet kullanıcıların sayısı yüzde 31.7 büyüyerek 39 milyon artış gösterdi.