kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayıp kızları için SAS komandoları kiralayacaklar

Yeni Haber
Portekiz'de geçen mayıs ayında kaybolan ve ailesi tarafından öldürüldüğü iddialarının da ortaya atıldığı İngiliz kızın anne-babasının, küçük Madeleine'in akıbetinin belirlenebilmesi için eski SAS komandolarından bir ekip kiralamaya hazırlandığı açıklandı.

Eski bir SAS komandosu tarafından işletilen ve çalışanları da eski SAS komandolarından oluşan özel bir dedektiflik ve güvenlik şirketiyle anlaşan anne-babanın, Portekiz polisinin elinde pek çok delil bulunmasına rağmen soruşturmayı savsaklamaya başladığını düşündüğü belirtildi.

Kadrosu SAS komandolarından oluşan Control Risk Group adlı firmanın özellikle adam kaçırma, araştırma ve kurtarma operasyonları konusunda uzman olduğu ve iki bağımsız görgü tanığının Madeleine'i Fas'ta gördüklerine dair delil başta olmak üzere, bütün ipuçlarını değerlendireceği kaydedildi.

Şirketin 1975'te kurulmasından bu yana binden fazla olayı aydınlattığı, 600'den fazla çoğu eski SAS komandosu ve MI6 ajanı olan çalışanı bulunduğu ve eski SAS komutanlarından Sir Michael Rose'un da şirketin direktörlüğünü yaptığı bildirildi.
Şirketin müşterileri arasında Irak'taki özel güvenlik anlaşmaları için Control Risk Group'a üç yıl içinde 112 milyon sterlinlik ödeme yapan İngiliz hükümetinin de bulunduğu bildirildi.