kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Clinton: Iraklı Kürtler korunmalı

Yeni Haber
ABD'de Demokrat Parti'den başkan aday adayı senatör Hillary Clinton, Iraklı Kürtlerin hem korunmasının hem de bölgelerinde teröristleri barındırmamasının sağlanması gerektiğini söyledi...
Irak savaşına ilişkin görüşlerini CBS televizyonunda anlatan Clinton, ABD'nin bu ülkedeki muharip birliklerinin çoğunun geri çekilmesi için bir tarih belirlenmesini desteklediğini belirtti.

Hillary Clinton, ABD ordusunun önemli bölümünün Irak'tan çekilmesinden sonra da geriye kalan Amerikan askerlerinin, El Kaide ile mücadeleyi ve Irak ordusunun eğitimini sürdürmesi gerektiğini kaydederek "bence kuzeyde Kürtlere ilişkin görev de devam edecek" dedi. Clinton, açıklamalarının başka bir yerinde de "Kürtlerin hem korunmasının hem de teröristleri bölgelerinde barındırmamasının sağlanması için daha fazla iş yapmalıyız" diye konuştu.

Clinton, ABD ordusunun Irak'ta süren iç savaşta hakemlik yapamayacağını kaydederek, Cumhuriyetçi Başkan George Bush'u Irak politikasını değiştirmeye zorlamak için Demokrat Parti'nin kontrolündeki Kongre'nin savaş ödeneğini kesmesini istedi.