kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

25 yılda gündem hiç mi değişmez!

80'li yılların gündem yaratan, efsane dergisiydi Erkekçe bilirsiniz. Eski bir sayısı geçti elime geçen gün; daha doğrusu kapağı. Bir arkadaşım atmış mailime. Tarihi Mayıs 1982, kapağında Pakize Suda var. Gazetede baktık, baktık ve güldük hep birlikte. Hemen neye güldüğümüzü de söyleyeyim, yanlış anlaşılmasın... O gün yani 1982 yılının mayısında gündem neyse bugün de o! O gün ne yazılmışsa, ne konuşulmuşsa, ne tartışılmışsa 2007'de tartışıyoruz enteresan bir şekilde. '25 yılda bir toplum hiç mi değişmez' deyip güldük. Dergi kapağındaki konu başlıklarına baksanıza: 'Orhan Aldıkaçtı ile Anayasa'yı konuştuk' Yıl 2007. Türkiye farklı bir şey mi konuşuyor bugünlerde sizce? Yeni anayasa tasarısı ülkeyi ikiye bölmüş, sivil anayasa isteyenler ve istemeyenler birbirleriyle kozlarını paylaşıyor. Ortalık taslaktan geçilmiyor ama filmin sonunu bilen yok! Bir başka konu başlığı: 'Bitmeyen sorun: Erkeklerde mastürbasyon!' Hakikaten de ne bitmeyen sorunmuş; hala tartışıyoruz. Cinsel Tıp Derneği Başkanı Doktor Cem Keçe'ye cinsellikle ilgili bir köşe hazırlatmaya karar verdiğimizde okurların, doktorumuzu mastürbasyon konusunda bu kadar soru bombardımanına tutacağını tahmin bile etmemiştik. Meğer 25 yıldır çözememişiz sorunu! 'Niye oynayamıyorlar: Türk futbolunda dehşet verici gerçekler!' Bu başlığa ne demeli? Bu da size bir yerlerden tanıdık gelmiyor mu? Yıl 2007. Açın gazeteleri, spor sayfalarına bakın; 'Fener lige şimdi başlıyor', 'Defans hatalarına sinirlenen Galatasaray'ın hocası Kalli farklı bir kadroyla Kasımpaşa karşısına çıkacak' başlıkları gırla. E zaten futbolcular oynayabilse, bu kadar spor yorumcusu nasıl tartışacaktı! 25 yıl boyunca değişmeyen şeyler sizce de ironik değil mi? Ha, bu arada bir de Pakize Suda röportajı var dergide. Suda'nın şu anda yazdığı zeka dolu, esprili yazılara bakınca internet geyiği sandım. İşte röportajdan ufak bir bölüm:
* Kısır sever misiniz? - Lütfen seksle ilgili şeyler sormayın!

* Ama biz... - Hayır, lütfen... Elbet ben de normal bir insanım seks konusunda da ama bu konularda konuşmak istemiyorum. Aslında açık fikirliyim ama. (...)

* Gazete okur musunuz? - Gazete okuyamıyorum.

* Falkland Adaları, El Salvador, Danışma Meclisi size neyi anımsatıyor? - Menemen yemeğini anımsatıyor; öyle karışık konular ki

* Yemeğe meraklısınız galiba? - Pek değil ama perhiz de yapmam.

* Okumadığınıza göre yazı yazar mısınız? - İşte onu hiç beceremem.