kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zeynep Tokuş; eşi Dr. Alp Nuhoğlu ile çıktığı gece gezmesinde giydiği pantolonun dar olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

Üzerimdeki pantolon hamileler için yapıldı

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
3.5 ay sonra ikinci kez doğum yapacak olan Zeynep Tokuş dar jean giyiyor diye kendisini eleştirenlere yanıt verdi..
Geçtiğimiz günlerde bir davette görüntülenen ve dar jean giydiği için eleştirilen 5.5 aylık hamile Zeynep Tokuş, eleştirilere yanıt verdi: "Üzerimdeki bacak kısmı dar ama beli lastikli ve bol bir jean'di." Jinekoloğunun eşi Alp Nuhoğlu olduğunu söyleyen ve ikinci kez erkek annesi olmaya hazırlanan Zeynep Tokuş hamilelere de tavsiyelerde bulundu.

* Eşiniz aynı zamanda doktorunuz. Size hamilelik için özel bir diyet hazırladı mı? Hayır, zaten hastaları için de hazırlamıyor. Sadece benim gibi toksoplazmaya bağışıklığı olmayan insanların kırmızı eti iyi pişmiş yemesi gerekiyor. O önemli. Tatlılardan ve börek tarzı yiyeceklerden uzak duruyorum.

BOL BOL GÜNEŞLENDİM


* Spor yapıyor musunuz? Yoga ve yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş ve yüzme hamileler için en çok tavsiye edilen spor. Yoga hareketleri doğumun da daha rahat yapılmasını sağlıyor.

* Yaz boyunca güneşlenip, denize girdiniz mi? Hamileler için bunun herhangi bir sakıncası var mı? Yazın hemen hemen her gün güneşlendim ve bol bol denize girdim. Öğle sıcağında değil ama saat 16.00'dan sonra güneşe çıkmaya çalıştım. Bunun kemikler için çok faydası var.

* Uyku düzeniniz nasıl? Geceleri sık uyanıyorum. Toplam 9 saat uyuyorum. Gece alamadığım uykuyu gündüz telafi etmeye çalışıyorum.

BELİ LASTİKLİYDİ

* Hamileyken gece çıkmak, konser ya da davete gitmek sakıncalı mı? Çok fazla gece çıkan biri değilim. Ama konsere gitmenin bebeğe de faydası var. Bizim duyabildiğimiz müziği o da duyuyor. Sigara dumanından uzak, kalabalık olmayan yerleri tercih ediyorum.

* Hamilelikte giyilen kıyafetlerin bebeğe bir zararı olur mu? Siz de dar jean pantolon giydiğiniz için eleştirildiniz... Dar kıyafetlerle bebeğinize zarar veremezsiniz. Karnınıza bir darbe almadığınız sürece bu pek mümkün değil. Kaldı ki benim üzerimdeki dar denilen jean, hamileler için özel tasarlanmış, beli lastikli bir pantolondu. 5.5 aylık hamileyim nasıl dar giyeyim?