kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emir Kusturica ‘Söz Ve Bana’ filmiyle geliyor.

Kusturica ile Marceau Türkiye'ye geliyor

44. Altın Portakal Film Festivali'ne Francis Ford Coppola dışında Emir Kusturica ile Sophie Marceau da katılacak. Dünyaca ünlü iki yıldız, festivalde son filmlerini Türk izleyicisiyle buluşturacak..
TÜRSAK ve AKSAV'ın işbirliğiyle 19-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 44. Altın Portakal Film Festivali'ne Francis Ford Coppola'dan sonra Emir Kusturica ile Sophie Marceau'nun da katılacağı açıklandı. Coppola'nın 'Onur Konuğu' olacağı festivalde; Kusturica hem yeni filmi 'Söz Ver Bana'nın yönetmeni, hem de müzik grubu Emir Kusturica&No Smoking Orchestra'nın gitaristi olarak izleyicinin karşısına çıkacak.

ÇİNGENELERİ ANLATTI
Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye'yi iki kez kazanan sayılı yönetmenlerden biri olan Emir Kusturica, 1981 tarihli ilk filmiyle Venedik'te 'Altın Aslan', ikinci filmi 'Babam İş Gezisindeyken'le de Cannes'daki ilk 'Altın Palmiye' ödülünü kazanmıştı. Filmlerinde çok kereler kültürlerine yer verdiği çingenelerin öyküsünü, dünya çapında övgü toplayan 1988 tarihli 'Çingeneler Zamanı' ile beyazperdeye taşıyan Kusturica, 1993 yılında ABD'de yaptığı ilk filmi 'Arizona Dream'de ise Johnny Depp ve Faye Dunaway gibi yıldızlarla çalıştı. Yönetmen, 'Söz Ver Bana'da, Sırbistan'ın taşrasından yarı fantastik, yarı gerçek bir öyküyü izleyiciyle paylaşıyor.

SON FİLMİNİ GÖSTERECEK
Festival, Fransız sinemasının en ünlü divalarından Sophie Marceau'yu da yönetmen kimliğiyle konuk ediyor. Antalya'ya Marceau son filmi 'La Disparue de Deauville' ile geliyor. Oyunculuk kariyerine 14 yaşında 'La Boum' ile başlayan Marceau, üç sene sonra 'En İyi Ümit Veren Kadın Oyuncu' Cesar'ını kazanmıştı. 1995'te, 'Cesur Yürek' ile birlikte ilk kez İngilizce bir filmde rol alan Marceau, 2002 yılında 'Bana Aşktan Söz Et' filmiyle ilk kez yönetmen koltuğuna oturmuş ve aynı yıl Montreal Film Festivali'nde 'En İyi Yönetmen' ödülünü almıştı. Marceau, ikinci yönetmenlik denemesi olan son filmi 'La Disparue de Deauville'nde başrolü Christopher Lambert ile paylaşıyor. Yapım, Hitchcock'vari bir gerilim öyküsü niteliğinde...
Haberin fotoğrafları