kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zonguldak'ta 4 katlı bina selden çöktü

Muhammet BALABAN - Ercan YILDIZ
Batı Karadeniz'de sağanak en çok Zonguldak'ın Ereğli ilçesini vurdu. TTK'ya ait 4 katlı bina selden zemin yumuşayınca çöktü. İlçede çok sayıda ev ve işyerini de su bastı..
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi, ağustos ayında Kabasakal Deresi'nin taşmasıyla meydana gelen selin yaralarını sarmadan, önceki gece aynı derenin taşması sonucu yeniden sular altında kaldı. Sağanak yağış Kandilli beldesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne ait idari binasının da çökmesine yol açtı. 4 katlı binanın kolonlarından dün sabah saat 09.00 sıralarında sesler gelmeye başladı. Mesai saatlerinde yaklaşık 150 kişinin görev yaptığı binadaki 4-5 temizlik görevlisi sesler üzerine binadan çıktı. Bina saat 11.00 sıralarında ise tamamen çöktü. Olay yerinde inceleme yapan Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, aşırı yağış sonrası zemindeki yumuşama nedeniyle binanın çöktüğünü söyledi. Genel Maden-İş Sendikası Başkan Yardımcısı Rahmi Yamanda "Dün (önceki) geceden itibaren takibimizde olan binadaki tüm personel boşaltıldı. Çökmenin meydana geldiği anda içeride kimse yoktu" dedi.

İTFAİYE KURTARDI
Binada gaz izleme, erken uyarı sistemi, güvenlik, personelin giriş-çıkış takip sistemi, sağlık ve personelin tüm özel bilgilerini içeren arşivin bulunduğu belirtildi. Önceki gece başlayan sağanak sonucu taşan dere nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı. Özellikle Kavaklık mevkisinde, alt katlardaki evler suyla dolarken, üst katlardaki birçok vatandaş da mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarılan vatandaşlar, artık derenin ıslahının yapılmasını istedi. Çarşı merkezindeki kuyumcular çarşısı, Ziraat Bankası Meydanbaşı şubesi ve Yeşiltepe Bahçelievler mevkisinde birçok işyerini ve evi de su bastı.