kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bangladeş'te muson fırtınalarında 100'den fazla balıkçı kayboldu

Yeni Haber
Bangladeş'in Bengay Körfezi'ndeki muson fırtınalarında 15'ten fazla geminin battığı ve 100'den fazla balıkçının da kaybolduğu bildirildi. Chittagong kenti liman yetkilileri, tüm gemilere fırtına dinene kadar yerlerinde kalmalarına dair uluslararası bir denizcilik alarmı yayınladı.

Bangladeşli meteoroloji yetkilileri ise özel bir bildiri yayınlayarak muson yağmurlarından kaynaklanan fırtınanın Perşembe gecesinden itibaren Bengay Körfezi'nde etkili olduğunu ve kuzey-kuzey-batı doğrultusunda ilerleyerek Hindistan'ın doğu kıyısındaki Orissa'ya ulaştığını söylediler. Fırtınanın, buradan denizden karaya doğru yöneleceği ve giderek etkisini azaltacağı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, Chittagong, Cox's Bazar ve Mongla limanlarından da alarm seviyeleri en üst düzeyde tutmaya devam etmelerini istedi. Yetkililer, bu limanların fırtınadan etkilenebileceği uyarsında bulundular.
Öte yandan Hindistan'ın Batı Bengal ve Orissa bölgelerinde ise aşırı yağmurlardan dolayı sel meydana geldiği ve Kalküta şehri de dahil olmak üzere birçok yerleşim biriminde yüzlerce kişinin tahliye edildiği kaydedildi. Orissa'da dün selden dolayı bir evin çatısının çökmesi sonucu 3 kişinin öldüğü belirtildi.

Yoğun yağmurların da kurtarma çalışmalarını yavaşlattığı bildiriliyor.