kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Efsane Burcuoğlu Tahsin Burcuoğlu

Burcuoğlu MGK Genel Sekreteri

ANKARA
MGK Genel Sekreterliği'ne, 34 yıllık diplomat, Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu atandı. Burcuoğlu'nu Sezer gerekçesiz veto etmişti..
MGK Genel Sekreterliği koltuğunun yeni sahibi, 9 aylık arayışın ardından dün belli oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde de bu göreve getirilmesini istediği, ancak Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, yeni Genel Sekreter oldu. Atanma kararı dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 34 yıllık diplomat Burcuoğlu, bu göreve getirilmesinden onur duyduğunu söyledi. Yeni görevinin kendisi için sürpriz olmadığını belirten Büyükelçi Burcuoğlu, ancak atamanın ne zaman yapılacağını önceden bilmediğini vurguladı.

SEZER'İN VETOLARI
MGK Genel Sekreterliği için Londra'ya Büyükelçi olarak atanan Yiğit Alpogan'ın yerine yılbaşından beri isim aranıyordu. Sezer, Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan, Büyükelçiler Alev Kılıç, Sumru Noyan, Ünal Çeviköz, Tahsin Burcuoğlu, Oğuz Çelikkol'u istememiş, hükümet seçim kampanyasının son döneminde Feridun Sinirlioğlu'nu önermiş ancak Sezer bu kez de "Görev süreniz doldu" diyerek diğer atamalarla birlikte Sinirlioğlu'nun kararnamesini de imzalamamıştı. Sezer'in önerdiği Berlin Büyükelçisi ve eski Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik'e de hükümet sıcak bakmamıştı. Vetolardan bunalan Erdoğan o günlerde "Bize, 'şu şu gerekçelerle' denmiyor. Hiçbir açıklama olmuyor, bizi üzen bu" derken, Gül, tepkisini "Beş müsteşar yardımcımızı Cumhurbaşkanı uygun bulmadı ama herhangi bir gerekçe de söylemedi. Yani söyleyebilecek bir şey yok doğrusu" sözleriyle göstermişti.