kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir milyon Amerikalı gelecek

Yeni Haber
ABD'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan tanıtım atağı meyvelerini vermeye başladı. ABD'den Türkiye'ye gelen Amerikalı turist sayısı ise rekor düzeyde arttı. 2008 yılında ABD'den Türkiye'ye gelecek olan Amerikalı turist sayısının tam bir milyon kişiyi bulması bekleniyor.

Kuzey ve Güney Amerika'da başlatılan tanıtım atağı ve arttırılan reklam bütçelerinin Amerikalı turist sayısında patlama yaratacağını belirten yetkililer, Güney Amerika ülkelerinde başlatılan tanıtım atağı ve reklam kampanyalarınında çok olumlu geçtiğini belirterek 2006 yılına oranla Güney Amerika ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 35 oranında artığını belirttiler.

Reklam bütçesi geçtiğimiz yıla oranla 5 misli arttırılan New York Kültür ve Turizm Ateşeliği ise 8 milyon dolarlık reklam bütçesiyle , ABD'de genelinde tanıtım atağına geçti.

Türkiye'nin ABD'de tanıtımını hızlandırmak ve turizm potansiyelini anlatmak amacıyla harekete geçtiklerini belirten New York Kültür ve Turizm Ateşesi Hasan Zongür, yapılan çalışaları şöyle anlattı:

AMERİKALI TURİST SAYISINDA PATLAMA OLACAK

''ABD'de toplam 8 milyon dolara çıkartılan reklam bütçemizle, ABD'deki yazılı ve görsel medyada Türkiye reklamlarımız yer alıyor. Amerikan medyasının önemli isimlerini Türkiye'ye götürüp tarihi ve doğal güzelliklerimize birebir tanıklık etmelerini sağlıyoruz, medya yöneticileri yüz yüze görüşüp Türkiye 'yi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Sadece Ağustos ayında yüzde 40'lık bir artış yakaladık. Yılın tamamına ilişkin verilerse yüzde 22 düzeyinde bir artış olduğunu gösteriyor. Artış trendinin sürecek çünkü bu başlatmış olduğumuz reklam kampanyalarının Türkiye'ye katkısı belli bir süreç gerektiriyor. Rezervasyonların 6 ila 18 ay öncesinden yapılıyor. Önümüzdeki aylarda Amerikalı turist sayıısnda tam bir patlama yaşayacağız. Bu yıl sonu itibarıyla ABD'den Türkiye'ye gidecek Amerikalı turist sayısının 650700 bin kişi olmasını bekliyoruz. 2008 yılında ise bu sayı bir milyon kişiye ulaşır '' diye konuştu.

GÜNEY AMERİKALI TÜRKİYE'Yİ KEŞFETTİ

Güney Amerika'da başlatılan reklam ve tanıtım atağı sonucunda, Güney Amerika ülkelerinden geçtiğimiz yıl gelen Türkiye'ye gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 35 - 40 oranında artış kaydedildi. Geçtiğimiz yıl Güney Amerika'da uygulan doğru reklam politihkasının olumlu sonuç verdiğini belirten New York Turizm Ateşesi Zongür ' Güney Amerikalılar da Türkiye'yi keşfetti ' dedi. New York Kültür ve turizm ateşeliğinden elde edilen bilgiye göre geçen yıla göre bazı Güney Amerika ülklerinden Türkiye'ye giden turist sayılarındaki artışlar şöyle:

ARJANTİN : Yüzde 40
BREZİLYA : Yüzde 33
KOLOMBİYA: Yüzde 19
ŞİLİ: Yüzde 28
VENEZUELLA: Yüzde 41

(ANKA)