kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feldkamp: Güzel futbol oynamadık

Yeni Haber
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Kasımpaşa ile yaptıkları karşılaşmada güzel futbol oynamadıklarını söyledi.

Karl Heinz Feldkamp, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçta mücadele ettiklerini, bırakmadıklarını ve galip geldiklerini ifade ederek, ''Mücadele ettiğimiz için hakettik. Bu statta, bu koşullar altında bunu yaptığımız için mutluyum'' dedi.

Kasımpaşa'nın kendi açısından haklı olarak savunmasını sıkı tuttuğunu ifade eden Alman teknik adam, şöyle devam etti: ''Kalabalık savunma yaptılar, biz oyunu forse etmek zorundaydık. Penaltı kaçırmamız onların işine geldi, motive oldular. İkinci devre biraz daha rahattı bizim açımızdan, rakibimiz ilk devre olduğu gibi topu rahatça tutup oynayamadı ve biz oyuna hakim olduk. Rakip, savunma yaptığı için uzun toplarla oynamak zorunda kaldık. Oyun bir biçim alamadı. Maçın son dakikalarında Serkan maçı değiştirebilirdi ama heyecanlıydı'' diye konuştu.

''STAT, FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN GÜZEL''

Feldkamp, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki hava koşullarından yakınarak, ''Stat, fotoğraf çektirecek olsaydım çok güzel, oğlum da bu statta. Ama futbol oynamak için aynı şeyi söyleyemem'' dedi.

Yapı veya bina için olumsuz birşey söyleyemeyeceğini anlatan Alman teknik adam, ''Soyunma odaları ve stat harika. Ama futbol oynamak isteyen takımlar için rüzgar vardı ve bu sürekli değişiyordu. Bu havada güzel futbol oynamak zorlaşıyor'' diye konuştu.

Feldkamp, sakatlıklar nedeniyle kadro kurarken fazla şansının bulunmadığını belirterek, şunları söyledi: ''Servet, 2 iyi oyun sonrasında dinlenmek zorunda kaldı. Volkan aslında oynayabilirdi ama kalçasında bir ağrısı bulunduğu için Hakan Balta'yı hem görmek, hem de bir milli oyuncu olduğu için oynattık. Devre arasında ağrısı bulunan Hasan'ı değiştirmek zorunda kaldık. Hakan Balta ve Bouzid'i kutluyorum, zorunlu olarak yaptığımız değişiklikten sonra başarılı oldular. 18-19 oyuncum var, 4 tane sakatım var. Nonda, dün ağrıları oldu, kadroya alamadım. Kadroda fazla seçme şansım yoktu.''

Alman çalıştırıcı, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamanın zor olduğunu ifade ederek, ''Bu sahada oynamanın zor olduğunu ve maç yapmaya uygun olmadığını yazarlık yaparken yazmıştım. İki takım için de karşılaşma zor geçti. Saha ve hava koşulları performansı düşürdü'' derken, takımın tek golünü atan Ümit konusunda ise, ''Ümit, penaltıyı kaçırdığı halde kafasını kuma gömmedi, mücadelesini sürdürdü ve golü buldu'' dedi.

Feldkamp, gelecek hafta Beşiktaş ile yapacakları derbi mücadelesini şu an için düşünmediğini, Kasımpaşa galibiyetini sindirdikten sonra düşünmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Takım maçtan sonra statta yenileme idmanı yaparken, Feldkamp da oyuncularına yarın izin verdi.

SEZGİN: ''EYLEM VE SÖZLERİMİZE DİKKAT ETMELİYİZ''

Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de Kasımpaşa karşısında çok zorlandıklarını dile getirdi.

Rüzgar nedeniyle oyunu kurmakta zorlandıklarını ifade eden Sezgin, şunları kaydetti: ''Penaltıyı kaçırdıktan sonra moral bozukluğu oldu. Şampiyonluğa oynuyoruz, bu bakımdan 3 puanı almak önemliydi. Puan kaybı kötü olurdu. Beşiktaş ile gelecek hafta karşılaşacağız. Derbi maçlarının özelliği ayrıdır. Ama bu hafta fair-play haftası. Son günlerde hakemlerin üzerinden yapılan spekülasyonları doğru bulmuyorum. Bütün amacımız hakemin sağlıklı bir şekilde sahaya çıkmasını sağlamak. Eylem ve sözlerimize dikkat etmeliyiz.''

BARIŞ ÖZBEK: ''TÜRKİYE'DEN TEKLİF BEKLİYORUM''


Galatasaray'ın gurbetçi oyuncusu Barış Özbek ise Türk Milli Takımı'nda oynamak için öneri beklediğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Almanya'dan transfer ettiği ve Almanya Ümit Milli Takımı'nda da forma giyen Barış, ''Alman Ümit Milli Takımı ile 1 maç daha yaparsam Türk Milli Takımı için haklarımı kaybetmiş olurum.

Menajerimle durumu konuştum. Türkiye'den teklif bekliyorum. Ama birşey gelmedi. Önümüzde İsrail maçı var. 2-3 hafta içinde karar verilmesi gerekiyor. Bir an önce karar verilmesini bekliyorum'' diye konuştu.

Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında tek golünü atan Ümit ise futbolun şov olduğunu vurgulayarak, kendisinin de buna katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Bu arada sarı-kırmızılı takımın kaptanı Hakan Şükür, UEFA Kupası'nda yaptıkları maça karşın rakiplerine göre erken saatte oynadıklarını ifade ederek, ''Avrupa kupasını en son oynayıp bugün de erken oynayan biz olduk. Buna anlam veremedik. Cuma günü geç saatte İstanbul'a geldik.

Çarşamba günü Avrupa kupası maçını yapan Fenerbahçe ise bizden sonra oynuyor'' dedi.

ÖZCAN: ''MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ''


Kasımpaşa Teknik Direktörü Kadri Özcan, Galatasaray'ı kazandığından dolayı kutlarken, maçın geneline bakıldığında hakkının beraberlik olduğunu söyledi.

Maçta iyi mücadele ettiklerini kaydeden Özcan, ''Forvet hattında sıkıntımız var. Gol sıkıntımız var. Kaybettiğimiz için üzülüyoruz, bu lige alıştıkça daha iyi olacak. Fikstür dezavantajımız var, 4 büyük takımla mücadele ettik. Kendi sahamızda oynayamamak da dezavantaj'' diye konuştu.

Cihat ise hava koşullarının zor olduğunu belirterek, ''İlk yarıda biz zorlandık, ikinci yarıda ise oyun dengelendi. Galatasaray, ayağa top yapan bir takım, girdiği pozisyonu güzel değerlendirdi ve galip geldi'' dedi.

Kasımpaşalı futbolculardan Özgür ise Hasan'a yaptığı ve penaltı olarak değerlendirilen pozisyon konusunda, ''Hareket normaldi. Ama pozisyon dışardaydı'' demekle yetindi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 6 5 1 0 15 2 16
2 Sivas 6 5 0 1 10 2 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 7 3 14
Tümünü göster...
4 Kayseri 6 3 2 1 12 7 11
5 Ankaragücü 6 3 2 1 8 6 11
6 Trabzon 6 2 3 1 9 6 9
7 Gaziantep 6 3 0 3 9 9 9
8 Fenerbahçe 6 2 3 1 6 6 9
9 İ.B.B. Spor 6 3 0 3 6 6 9
10 V.Manisa 6 2 2 2 10 10 8
11 Bursa 6 1 3 2 5 5 6
12 Kasımpaşa 6 2 0 4 5 8 6
13 Denizli 6 1 2 3 9 11 5
14 G.Birliği 6 1 2 3 7 10 5
15 G.B. Oftaş 6 1 1 4 4 8 4
16 Konya 6 0 4 2 5 12 4
17 Ç.Rize 6 1 1 4 5 15 4
18 Ankaraspor 6 0 2 4 5 11 2
17:00
Kasımpaşa - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
20:30
G.B. Oftaş - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
20:30
Ç.Rizespor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
20:30
Bursaspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
6. Hafta
 V.Manisa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 1  
  İ.B.B. Spor 0  
 Beşiktaş 3  
  Denizli 2  
 Konya 1  
  G.Birliği 1  
 Kayseri 3  
  Ankaraspor 1  
 Kasımpaşa 0  
  Galatasaray 1  
 Bursa 1  
  Fenerbahçe 1  
 Ç.Rize 0  
  Sivas 2  
 G.B. Oftaş 1  
  Gaziantep 2  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe Ankaragücü Cuma 20:30  
 G.B. Oftaş Ç.Rize Cumartesi 20:30  
 Galatasaray Beşiktaş Cumartesi 20:30  
 Denizli Kayseri Pazar 17:00  
 Gaziantep Ankaraspor Pazar 20:30  
 Sivas Bursa Pazar 20:30  
 G.Birliği Kasımpaşa Pazar 20:30  
 Trabzon Konya Pazar 20:30  
 İ.B.B. Spor V.Manisa Pazar 20:30