kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ayrıldıktan sonra dizideki çift gibi lay lay lom yaşamadık!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Türkan Şoray eski eşi Cihan Ünal ile yıllar sonra kamera karşısına geçiyor. Boşanmış bir karı-kocayı canlandıracakları dizinin kendi hayatlarına çok benzediğini söyleyen Şoray: Dizidekiler çok matrak, biz lay lay lom değildik..
Türkan Şoray, 1983 yılında evlendiği ve 1987 yılında boşandığı Cihan Ünal ile yıllar sonra yeniden kamera karşısına geçiyor. Senaryosu, kendi hayatlarına oldukça benzeyen 'Aşk Yeniden' adlı dizide Ünal ile rol alacak olan Şoray aralarında yeniden bir aşk yaşanmasının imkansız olduğunu ve kızları Yağmur sebebiyle zaten sık sık bir araya geldiklerini söylüyor. 20 yıldır hayatına kimseyi sokmayan Şoray, 'duygusal hayatımı taca attım' derken, aşk kapısını karşısına içini titretecek bir erkeğin çıkmasıyla açabileceğini, aksi durumda sonsuza kadar kapalı kalacağını belirtiyor. 'Aşk Yeniden' adlı dizide Türkan Şoray ile Cihan Ünal, birbirlerini sevdikleri halde boşanan ve kızları sebebiyle görüşmeye devam eden eğlenceli bir çifti canlandıracak.

CİHAN BEY MATRAK ADAMDIR

* Cihan Ünal ile yıllar sonra yeniden kamera karşısına geçmeyi nasıl kabul ettiniz? Senaryo çok güzeldi, daha okurken kahkahalar attım. Bunun ötesinde Cihan Bey ile birlikte oynamak iş anlamında da başarı garantisi. Cihan Bey herkesin bildiği üzere çok iyi bir oyuncu. Bunun yanı sıra dizideki karakter tam anlamıyla Cihan Bey'lik.

* Bunca yıl sonra Cihan Ünal'ın komedi tarafını ilk kez 'Kadın İsterse' dizisinde gördük. Dışarıdan bakıldığında daha çok drama oyuncusu izlenimi veriyor... Evet, Cihan Bey, çok ciddi ve mesafeli kişi olarak algılanır ama dost meclislerinde, aile içinde nasıl matrak bir adamdır anlatamam. Bizi gülmekten yerlere yatırır. Müthiş bir komedi oyuncusudur aslında. Profesyonelce yaklaşınca Cihan Bey ile birlikte ortaya iyi bir iş çıkarmak garantidir. 'Aşk Yeniden' bu nedenle keyifle izlenecek bir sit-com olacak.

İKİMİZ DE İŞİMİZE AŞIĞIZ

* 'Aşk Yeniden'in projesi aslında bir yıl önce oluşturulmuştu. Sizin eski eşinizle 20 yıl sonra birlikte kamera önüne geçme adına tereddütleriniz mi vardı da bir gecikme söz konusu oldu? Hayır, hiç ilgisi yok. Senaryo üzerinde çok çalışıldı, sürekli geliştirildi. Bütün bunlar da zaman aldı. Taşların tamamı yerine oturduğunda da zaten sezon kapanmıştı. Bu nedenle yayını bu sezona kaldı.

* Profesyonelce yaklaşınca ortaya iyi bir iş çıkacağını düşünüyorsunuz. Peki duygusal olarak sette nasıl bir hava esecek? Örneğin birbirinizle olan diyaloğunuz ne şekilde olacak? Her şeyden önce ben de Cihan Bey de işlerine aşık insanlarız. Cihan Bey, sette son derece ciddi, elinden senaryoyu düşürmeyen gözü işten başka bir şey görmeyen, aklı işten başka bir şeye yoğunlaşmayan biri. Kendisi aynı zamanda iyi bir hoca. Zaman zaman Cihan Bey'den yardım da alacağım. Örneğin bir zamanlar bana sürekli olarak diyaframımı kullanmamı öğretmesini isterdim. O zamanlar beceremedim bir türlü. Bu çalışmamızda kursumuza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Sitcomlar ezbere dayandığı için bir nevi tiyatro oyunu formatında çalışacağız.

SETTE BAŞKA DIŞARIDA BAŞKA

* Kızınız Yağmur'dan dolayı zaten Cihan Bey ile görüşüyordunuz. Ne var ki dizinin setinde artık her gün görüşeceksiniz. Birbirinize nasıl hitap edeceksiniz? Sette elbette birbirimiz için Cihan Bey, Türkan Hanım olacağız. Set dışında ise özel hayatımızda olduğu gibi birbirimize isimlerimizle hitap edeceğiz.

* Hayranlarınız Cihan Bey ile sizi yıllar sonra tekrar bir arada görecek. Sizce bu birliktelik hakkında ne düşünecekler? Açıkçası bilmiyorum. Senaryo neyi gerektiriyorsa o etkiyi bırakacağımızı düşünüyorum. Senaryoda birbirlerini hâlâ deli gibi seven ama bir yanlış anlamadan dolayı ayrılmış eğlenceli bir çifti canlandıracağız.

* Karakterler size ve Cihan Bey'e oldukça benziyor. Dizide de bir kızınız var. Bu bir tesadüf mü, yoksa senaristin zeka kıvraklığı mı? Bunu bilmiyorum ama dizide canlandıracağımız karakterlerle bizler birbirimize çok fazla benziyoruz. Zaten ben canlandırdığım karakterle çoğu zaman büyük bir tesadüf eseri birebir benzedim. Filmde mi oynuyorum, yoksa kendi özel hayatımı mı yaşıyorum şeklinde ikilemler yaşadım. Şunu söyleyebilirim ki dizideki kızımız da tıpkı Yağmur gibi Amerika'da okuyor. Bakın bu da büyük tesadüf işte. Çünkü senaryo bir yıl önce yazılmıştı ve o dönemde Yağmur'un Amerika'da okuması gündemde değildi. Ama biz Cihan Bey ile ayrıldıktan sonra dizide olduğu gibi bu kadar lay lay lom yaşamadık. Dizide canlandıracağımız karakterler ayıldıktan sonra çok matrak olaylar yaşıyorlar.

ONU GÖRÜNCE MUTLU OLUYORUM

* Cihan Bey ile bir araya geldiğinizde neler hissediyorsunuz? Biz Cihan Bey ile çok iyi ayrıldığımız ve kızımız Yağmur'dan dolayı hep çok güzel günlerde bir araya geldiğimiz için ne zaman onu görsem bir sıcaklık hissediyorum, mutlu oluyorum.

* Dizinin ilerleyen bölümlerinde sizin ve Cihan Bey'in canlandıracağı karakterlerin ilişkilerinin ne düzeyde gelişeceğini bilmiyoruz ama adından anladığımız kadarıyla aşk yeniden yaşanacak. Özel hayatınızda da 'Aşk Yeniden' olabilir mi? Hayır...
Haberin fotoğrafları