kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

First Lady dayanışması

Ceyda KARAASLAN ANKARA
KKTC ziyareti boyunca Hayrünnisa Gül'ü yalnız bırakmayan Oya Talat halkın seçtiği kişilere her kesimin saygı duyması gerektiğini belirterek, "Dışlanan kişilerin daha çok radikalleşeceğine inanıyorum. Kucaklayıcı olmak lazım" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
First Lady dayanışması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e KKTC'nin First Lady'sinden destek geldi. İlk yurtdışı gezisinde Hayrünnisa Gül'e tüm programı boyunca eşlik eden KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın eşi Oya Talat, halkın seçtiği kişilere herkesin saygı gösterip destek olması gerektiğini belirtti. Türbanı nedeniyle özellikle askerin bir araya gelmemek için özen gösterdiği Hayrünnisa Gül için Talat, "Dışlanan kişilerin daha çok radikalleşeceğine ve düşüncelerinin daha negatifleşeceğine inanıyorum. Kucaklayıcı olmak lazım" dedi. Koyu bir kadın hakları savunucu olan Oya Talat, Hayrünnisa Gül'ün türbanıyla ilgili yaşanan tartışmaları SABAH'a değerlendirdi. Talat şunları söyledi:

GİYİME DEĞİL KAFAYA BAKIN
"Hayrünnisa Hanım'ın türbanı konusunda Kıbrıs Türk halkı arasında herhangi bir tavır yok. Biz de daha önce muhalefetteydik, şimdi iktidardayız. Ben de eşim de çok değişik muamelelere maruz kaldık. Mücadele sonunda halk evet deyince buraya geldik. Türkiye'nin de sorunu demokratik şartlar altında çözeceğini inanıyorum. Hiçbir siyaseti kadının üzerinden yapmamak lazım." "Giyim kuşam değil, kafamızın içindeki düşünceler önemli" diyen Talat, Hayrünnisa Gül'ün toplumun her alanında kadın varlığının artması gerektiğine inandığını belirtti. Gül için "çok kuvvetli bir kadın" tanımı yapan Talat, şöyle konuştu: "Hayrünnisa hanım, kendine düşen görevlerin farkında. Yapması gerekenlerinin bilincinde. İradeli bir şekilde Türkiye'yi temsil edeceğini biliyorum. Geçmişi var. Eşiyle birlikte olduğu süreden beri politikanın içinde. Eşinin hem iyi hem kötü günlerinde yanında olmuş. Anlattıklarından gördüm ki, onlar bu süreç içinde birlikte büyümüşler."