kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Vekil Özyavuz, Halime'yi buldu ve annesini ikna etti.

Okula gitsinler diye ailelerini tarlada buldu

Mehmet YILDIRIM SABAH
AKP Şanlıurfa Milletvekili Özyavuz, çocukların ailelerini ikna etmek için tarla tarla, köy köy geziyor. Yarısı kız 80 çocuğu okula kazandırdı..
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, çocuklarını okula göndermeyip tarlalarda çalıştıran aileleri ikna etmek için çalışma başlattı. Kent merkezi ile Harran ve Akçakale ilçelerinde yaklaşık 10 gün önce başlattığı çalışması kapsamında ailelerle ev toplantıları düzenleyen Özyavuz, ayrıca köy köy, tarla tarla dolaşarak aileleri çocuklarını okula göndermeleri için ikna etmeye çalıştı. Şimdiye kadar yaklaşık 150 aileyle görüşen Özyavuz, 20 aileyi ikna ettiğini belirterek, "Bu ailelerden yarısı kız 80'e yakın öğrencinin okula gönderilmesi sözünü aldım" dedi. Kız öğrencilere kartvizitlerini dağıttığını belirten Özyavuz, "Şimdi bu kızlar beni arıyor. Hangi köyde, hangi tarlada çalıştıklarını söylüyor. Hemen yardımlarına koşuyorum" dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Önceki gün Harran'a bağlı Balkat köyüne giden Özyavuz, burada 13 yaşındaki Halime Işıkdağ'ın okul talebiyle karşılaştı. 8. sınıfa geçtiğini, ama annesinin kendisini tarlada çalıştırdığını belirten Halime, "Doktor olmak istiyorum. Babamız 3 yıl önce öldü, o yüzden annemle tarlada 10 YTL gündelik için çalışmak zorunda kalıyorum. 4'ü erkek 8 kardeşiz, erkek kardeşlerimden ikisi okuyor. Ben evin okuyan tek kızıyım" dedi.