kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Abdullah Öcalan bir terörist değil'

Hüseyin KAÇAR SABAH
Seçim öncesi konuşmaları nedeniyle ifade veren eski DEP'li Leyla Zana "Öcalan'ı terör örgütü lideri olarak görmüyorum" dedi..
22Temmuz seçimleri öncesi Diyarbakır, Adıyaman ile Iğdır'da yaptığı konuşmalarında eyalet sistemini öneren DEP eski Milletvekili Leyla Zana, avukatları ile birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek ifade verdi. Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan 3 ayrı soruşturma nedeniyle ifade veren Zana, ifadesinde terör örgütü PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın Kürt halkının liderlerinden biri olduğunu ileri sürerek, terör örgütü lideri olarak görmediğini söyledi.

EYALET SİSTEMİ İSTEMİŞTİ
Zana'nın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Ben de Kürt halkından bir kişiyim. Abdullah Öcalan Kürt halkının liderlerinden biridir. Terör örgütü lideri olarak görmüyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. O toplantıya katıldığımda ben konuşma yapmadan önce de orada bulunan topluluk 'Biji serok Apo' ve İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ı kastederek değişik sloganlar atıyordu. Benim konuşma yaptığım sırada da bu tür sloganlar atılmış olabilir. Ama ben özellikle bu sloganların atılması için kimseyi teşvik etmedim, kışkırtmadım." Leyla Zana, seçim öncesi Iğdır'da eyalet sistemini önerdiği konuşmasında "Osmanlı'nın kuruluşundan bugüne kadar olması gereken Kürdistan eyalet sistemine geçilmeli. Türkiye'nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye'yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur. Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yapamadığını şimdi yap." Zana, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada ise terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Kürtlerin lideri olduğunu söylemişti.