kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zara, Nazi sembollü çantalarını toplattı

Yeni Haber
Dünyaca ünlü İspanyol giyim mağazası Zara, piyasada bulunan Nazi sembolü gamalı haç figürünün işlendiği çantanın tepki görmesi üzerine tüm mağazalarından çantayı toplatmak zorunda kaldı.

Toplam 66 ülkede 3 binden fazla mağazası bulunan Zara'dan alışveriş yapan bir İngiliz kadının, çantanın üzerindeki gamalı hacın farkına vararak iade etmesiyle ortaya çıkan olay özellikle İngiliz ve İsrail basınında geniş yer alınca firma çantaları toplattı. Zara yetkilileri, çantanın Hindistan'da yapıldığını ve orijinal
dizaynında gamalı hacın bulunmadığını açıkladı. 1920'li yıllarda Nazi sembolü olan gamalı haçın aslında Hindu, Budizm dinlerinde ve eski birçok kültürde şans ve güç sembolü olarak kullanıldığı biliniyor.

Geçen mayıs ayında da benzer bir olayla karşı karşıya kalan Zara, Musevilikte bir giyside pamuk ve keten karışımının kullanılmasının yasak olduğunu dikkate almayarak İsrail'deki bir mağazasında bu tür bir giysiyi satışa sunmuştu. Zara, tepkiler üzerine özür dileyip giysiyi bu ülke piyasasından hemen çekmişti.