kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MGK Genel Sekreteri Burcuoğlu

Yeni Haber
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliğine Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu atandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, halen Atina Büyükelçisi olarak görev yapan Tahsin Burcuoğlu, Yiğit Alpogan'ın Londra Büyükelçiliği'ne atanmasıyla boşalan MGK Genel Sekreterliği'ne getirildi. Alpogan'dan sonra MGK Genel Sekreterliği'nDe ikinci kez bir büyükelçi görev yapacak.

Yigit Alpogan'ın Londra'ya atanmasından sonra boşalan MGK Genel Sekreterliği getirilecek isim için Hükümet ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında bir uzlaşma sağlanamamış yaklaşık 8 ay boyunca atama yapılamamıştı.

Hükümetin MGK Genel Sekreterliği için önerdiği Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan ismini Cumhurbaşkanı Sezer geri çevirmiş, bu görev için Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'i uygun görmüştü. Sezer'in tercihini benimsemeyen hükümet de yeni bir isim arayışına girmişti. Sezer, hükümetin gönderdiği Tahsin Burcuoğlu'nun kararnamesini de geri çevirmişti.

Hükümet, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından daha önce veto edilen Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu'nun kararnamesini Köşk'e sundu. Köşk'ün onayını alan atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ANKA