kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zanlılar arasındaki Vehbi Şanlı, çeşitli dönemlerde farklı kılıklarda ortaya çıktı.

Böyle rol kesen olmadı!

Ali Kemal ERDEM / HABER MERKEZİ
Vatansever üyelerinin büründüğü sahte kimliklere adaptasyonu ve inandırma kabiliyetleri çetenin iddianamesini hazırlayan cumhuriyet savcısını bile hayretler içinde bıraktı..
Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) davasında yargılanan kimi ilkokul mezunu sanıkların taklit ve rol yapma yetenekleri ile kamu görevlilerini kolayca ikna etmeleri, davaya bakan Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz'ü şaşırttı. Savcı Tamöz, ilkokul mezunu kimi sanıkların kendilerini üst düzey devlet görevlisi olarak tanıtmadaki başarısına ve diğer kamu görevlilerinin de bunlara kanmalarına olan şaşkınlığına iddianamesinde yer verdi.

NASIL İNANDILAR?
Tamöz şaşkınlığını şu sözlerle dile getiriyor: "Bu kişilerle görüşen emekli kamu görevlileri ile halen kamu görevini yapan şahısların, şüphelilerin emekli üst düzey güvenlik görevlisi olarak tanıtmalarına inanmaları, bu kişilere nüfuzlarını kullandırmaları düşündürücüdür." Savcı örnek olarak ise Konya VKGB Başkanı Vehbi Şanlı'yı örnek gösteriyor. İlkokul mezunu Şanlı'nın kendisini özel kuvvetlerden emekli binbaşı olarak tanıttığı iddia ediliyor. İddianamede 19 kişinin 57 yıla kadar hapisleri isteniyor.