kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

TÜSİAD ve Anayasa

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) dünkü toplantısı kafamı karıştırdı. Eğer yeni anayasa taslağı patronların ilgisini çekmiş olsaydı, YİK toplantısı çok farklı olurdu.
Sabancı Center'daki toplantı salonu tıka basa dolar, üyeler tepkilerini ya da eleştirilerini sunmak için birbiriyle yarışırdı. Kendilerini çağdaş ve laik Türkiye'nin teminatı olarak sunan TÜSİAD üyeleri acaba neden YİK'e gelmedi? Eski başkanlar Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner ve Halis Komili neredeydi?
Anlayamadım!..
Çünkü gündemi belli olan bir toplantı, hiçbir üyenin gözünden kaçmaz.
Görünen o ki; siyasetçinin gündeminde 'anayasa,' patronların gündeminde 'küresel dalga!' var. Dünkü YİK'te TÜSİAD üyesinden daha çok gazeteci vardı.
TÜSİAD'ın konuğu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, patronlara 'teminat' verdi. "Ben buraya hazırlanan yeni anayasa taslağını anlatmaya geldim. Henüz taslak bitmedi. Herkesin görüşünü alacağız. Sizin bu konudaki örneklerinizi de dikkate aldık. Bekleyin!" dedi.
Biz de bu konuda TÜSİAD'a ilk raporu hazırlayan rahmetli Bülent Tanör'ü andık. Tanör'ün raporu TÜSİAD'ın "Şahinlerini" ayaklandırmıştı.
Dün, 'Şahinler' ortalıkta yoktu. Ama TÜSİAD üyelerinin neşesi de yoktu. Sahi, ilk "Çağdaş anayasa!" diyen hangi dernekti?