kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'un tanıtımı için istanbul.com-Google işbirliği

11.09.2007
istanbul.com ile Google, güçlerini İstanbul'un tanıtımı için birleştirdi. Bu işbirliğinin ilk adımı, Gmail altyapısıyla İstanbul tutkunlarının hizmetine sunulacak ücretsiz "@istanbul.com uzantılı e-posta servisi" olacağı bildirildi.

Tüm dünyadaki Google operasyonları içinde "bir kentin adına özel olarak sunulan ilk e-posta servisi" olan bu örnek projenin yanı sıra, Google'ın diğer servisleri tarafından desteklenen uygulamaların da bu işbirliği kapsamında yakın bir zamanda hayata geçirileceği belirtildi.
İstanbul'un dünyaya açılan kapısı istanbul.com ile Google, global marka olma yolculuğunda İstanbul'a güç verecek dev bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, dileyen herkes, @istanbul.com uzantılı e-posta adresine ücretsiz sahip olabilecek.

istanbul.com - Google işbirliğinin ayrıntılarını paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan, istanbul.com'un kurucusu Köksal Abdurrahmanoğlu, Gmail'in üstün özellikleriyle donatılan @istanbul.com e-posta adresinin, İstanbul tutkunları tarafından büyük ilgi göreceğine inandıklarını kaydederek, "Google İstanbul'u çok sevdi ve Gmail altyapısının tüm üstün özelliklerini sınırsız olarak istanbul.com kullanıcılarına sunma kararı aldı. Bizim de hedefimiz, tüm İstanbulluları İstanbullu e-posta sahibi yapmak ve her bir @istanbul.com kullanıcısının İstanbul'un dünyaya tanıtımına katkıda bulunmasını sağlamaktır" dedi.
istanbul.com Genel Müdürü Canan Erdoğan ise, bu hizmetin 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilerek dikkatleri bir kez daha üzerine çeken İstanbul'un tanıtımında büyük bir rol oynayacağını ifade ederek "Bugün, istanbul.com olarak Google ile birlikte, İstanbul'u dünyaya tanıtmak için çok önemli ve anlamlı bir işbirliğinin ilk adımını atıyoruz. Bu yolda Google ile çalışmak bizi çok heyecanlandırıyor. BloggerGoogle CalendarGoogle MapsYouTube ve GTalkgibi Google servisleri tarafından desteklenen özel uygulamaları da en kısa sürede istanbul.com kullanıcıları için hayata geçireceğiz." dedi.

GOOGLE DÜNYASINDA BİR "İLK"

Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihi, kültürel mirası, ekonomisi ve turizm potansiyeli ile İstanbul markasının değeri tabii ki paha biçilmez. Google olarak, dünyanın cazibe merkezi olan bu kentin ismini taşımanın sorumluluğu ve bilinci ile hareket eden istanbul.com portalı aracılığıyla İstanbul markasına destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu proje, Google için İstanbul'un ve Türkiye'nin ne kadar büyük bir önem ve potansiyel taşıdığının en somut göstergesi" diye konuştu.