kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakanlıkta fişleme endişesi

ANKARA
Üç bin kişinin çalıştığı KİT'lerde ramazanda öğle yemeği yiyeceklerin başvurması istendi. "Oruçsuzlar fişleniyor" kaygısına karşılık TEDAŞ Müdürü "Mahalle baskısı olmaz" dedi..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı enerji KİT'lerinde çalışan personelden, ramazan ayı boyunca öğle yemeği yemek isteyenlerin başvurmaları istenince "Oruç tutmayanlar fişleniyor" kaygısı ortaya çıktı. Ancak, ilgili elektrik şirketlerinin genel müdürleri, uygulamanın oruç tutmayanların belirlenmesi amacını taşımadığını, yıllardır aynı yöntemin izlendiğini söylediler.

'MAHALLE BASKISI' DEĞİL
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Bahçelievler semtinde, 5 genel müdürlüğün de bulunduğu binalarında ramazan ayına girildiğinde, personele öğle yemekleri için bir uyarı yazısı asıldı. Personelden öğle yemeği yemek isteyenlerin başvurarak manyetik kartlarına kontör yükletmeleri istendi. Uygulama basında "Oruç tutmayanlar andıcı" olarak yansıtılınca genel müdürlerden peş peşe açıklama geldi. Yaklaşık 3 bin personelin yemek yediği 3 katlı yemekhanenin bağlı bulunduğu Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Haşim Keklik, oruç tutmayanların isimlerinin belirlenmesi gibi amaçlarının olmadığını belirterek uygulamanın yıllardır sürdüğünü ileri sürdü.

"BÖYLE BİR NİYET YOK"
TEDAŞ'ın Genel Müdürü Haşim Keklik tartışmaya yol açan uygulamayı şöyle anlattı: "Bu uygulama yıllardır sürüyor. Normalde 3 bine yakın personele yemek hizmeti veriyoruz. Ramazanda bu sayı düşüyor. Kaç kişiye yemek çıkarılacağını belirlemek için böyle bir yazı asılmış. Personel başvuruyor, kartlarına kontör yükleniyor. İsim belirlemek istesek, zaten yemek yemek isteyenler kartlarını okuttuğu için rahatlıkla anlaşılıyor. Son günlerin moda deyimiyle bizde 'mahalle baskısı' olmaz. Böyle bir niyetimiz kesinlikle yok. Amaç, kaç kişiye yemek çıkarılacağını hesaplayıp ona göre yemek çıkarmak."

"HABERİM YOK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürü İlhami Özşahin de "Benim bu uygulamadan haberim yok. Böyle bir şey olamaz. Oruç tutmayanların belirlenmesi gibi bir şey yok" dedi.