kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınların çıldırdığı botlar Türkiye'de

Hollywood yıldızlarının ve bizim ünlülerin vazgeçilmezi Ugg botlar artık Türkiye'de de satılıyor. Koyun derisinden yapıldığı için yaz-kış giyilebilen bu botların fiyatı 650-1100 YTL arasında değişiyor..
Belki bu yıl palyaço ayakkabısına benzeyen, çoğu kişi tarafından 'korkunç' olarak tanımlanan Crocks'ların yılıydı ama aslında bir ayakkabı var ki, tam üç yıldır ünlü-ünsüz herkesin vazgeçilmezi: Ugg Australian Boots... Avustralya yerlilerinin yıllardır giydiği botların modernize edilmiş hali olan Ugg'lar, son yılların en 'trendy' parçalarından biri haline geldi. Avustralyalı sörfçülerin de kullandığı koyun derisinden yapılan ve tam 25 yıldır aynı adla üretilen Ugg Australian Boots, 2004 yılında Hollywood'a, dolayısıyla da tüm dünyaya hızlı bir giriş yaptı. O gün bugündür Beyonce, Kate Hudson, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore, Rene Zellweger ve Jessica Simpson gibi yıldızların vazgeçilmezi oldu. Türkiye'de de Deniz Akkaya, Eda Taşpınar, Hande Yener ve Merve Hasman, ayaklarında Ugg'larla sıkça karşımıza çıkıyor.

ÇANTASI DA VAR
Eskimoların ayakkabılarını andıran düz tabanlı bu botların en büyük özelliği; ayağı kışın sıcak, yazın serin tutması. Zaten bu yüzden de Ugg'ları yaz kış herkesin ayağında görüyoruz. Türkiye'de sadece Akmerkez'in içindeki Home Store'da satılan ve fiyatı 650-1.100 YTL. arasında değişen Ugg Australian Boots, Amerika'daki bazı dergiler tarafından 'ünlülerin botu' olarak nitelendiriliyor. Ünlü Amerikalı sunucu Oprah Winfrey ise bu botları, 'verilebilecek ve alınabilecek en iyi hediye' olarak görüyor. Bu botların en güzel taraflarından biri de pantolonla, etekle ya da şortla, yani her şeyle çok rahat giyilebilmeleri... Doğal koyun derisi ve içindeki yün; yaz-kış ayağın terlemesini önlediği gibi, doğal bir sirkülasyon sağladığı için ayaktaki mantar oluşumunu da engelliyor. İlk olarak bej rengiyle hayatımıza giren Ugg'ların artık siyahtan pembe ve beyaza kadar pek çok rengi bulunuyor. Ayrıca yine aynı markanın terlik, ayakkabı ve çantaları da var. Yine doğal koyun derisinden yapılan bu ürünler de, ünlüler tarafından çok beğeniliyor ve kullanılıyor.

Her şeyle giyilebiliyor
Türkiye'de Ugg giyenlerin başında Deniz Akkaya, Hande Yener, Merve Hasman ve Eda Taşpınar gibi isimler geliyor. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi botlar her türlü kıyafetin altına giyilebiliyor ve kıyafetleri tamamlıyor.

Anneler için çok rahat!
Ugg'lar düz tabanlı olduğu için, Cindy Crawford gibi çocuklu kadınlara da kolaylık sağlıyor. Nicole Kidman ise topuklu ayakkabılarından yorulduğunda (yanda) hemen Ugg botlarını ayağına geçiriyor.

Beyazı çok moda
Ugg botlar, sadece rahatlığı için tercih edilmiyor. Aynı zamanda çok şık bulunuyor. Bazı ünlüler, mesela Kate Moss kürklü Ugg giymeyi tercih ediyor (üstte). Son zamanların modası ise beyaz renk Ugg...
Haberin fotoğrafları