kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Siyah gömlek ve kravata, çizgili bir fularla renk katabilirsiniz.

Doğru tamamla stil sahibi ol

Esra ÇORUH
15.09.2007
Küçük ekoseli, çizgili, düz renk hatta puantiyeli kravatlar... Bir tarafta da çeşit çeşit renk ve desende gömlekler... Biz kadınlar, her sabah 'Ne giyeceğiz?' diye düşünürken, erkekler de 'Hangi gömlekle nasıl kravat' takacakları konusunda en az bizim kadar vakit geçiriyorlar. Ufak bir hatada tüm karizmayı yerle bir eden bu ikiliyi bir arada uyum içinde kullanmak aslında bir kaç temel kurala bağlı. Erkeklerin işini biraz olsun kolaylaştırmak, gömlek-kravat-takım elbise üçlüsünde hata yapmalarını önlemek için bu kurallara uymanız yeterli.

- Merhaba. Sabahları gömlek ve kravat seçiminde saatler harcayanlardanım. Genellikle düz renk gömlek tercih etmeme rağmen, kravat seçiminde zorlanıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (Murat B.-İstanbul)

Düz renkli gömlek için kravat şeçimi işin en kolay tarafı gibi görünse de renk uyumunu doğru yapmak zorundasınız. Açık mavi, krem, beyaz, açık gri gibi açık tonlardaki gömlekleri, desenli kravatlarla kolayca kombinleyebilirsiniz. Ama farklı tonlardaki, daha iddialı renklerdeki gömlekleri kravatlarla tamamlarken, renk uyumu olmasına özen gösterin. Düz renkli gömleklerle çizgili, geniş çizgili ya da puantiyeli kravatları kullanabilirsiniz. Kravatınızı gömlek ve takımınızla tamamlarken, ayakkabı ve kemerinizi de unutmayın. Açık maviyi sarı, kırmızı, bordo ve lacivertle; uçuk pembeyi lacivert tonları ve bordo; saks maviyi sarı tonları, koyu kırmızı ve kahverengi tonlarıyla; krem rengini koyu yeşil ve kahve tonlarında bir kravatla tamamlayabilirsiniz. kolay gelsin!

- Desenli gömlekle düz renk kravat mı takmak zorundayız, yoksa desenliyle desenli kravat olur mu? (Bahadır M.-Ankara)

Desenli gömlek için kravat seçiminden korkmayın. Dikkat etmeniz gereken, gömlek ve kravattaki desenlerin tıpatıp aynı olmaması. Eğer gömlek ve kravatınızdaki çizgiler ya da kareler aynı büyüklükteyse, hata yaptınız demektir. Gömleğinize uzaktan bakarak, baskın rengin hangisi olduğuna karar verin. Ve bu renkle kravatınızın uyumlu olmasına özen gösterin. Gömleğiniz ve kravatınızdaki çizgilerin aynı boyutta ve yönde olmamasına dikkat edin. Örneğin, gömleğiniz ince çizgiliyse, kravatın diagonal büyük çizgili olması uyumlu olacaktır. Tabii renk uyumu kuralını bozmamanız kaydıyla! Bir başka kural da, kıyafetinizi çizgilere boğmamanız; çizgili bir takımla, çizgili gömlek ve yine çizgili bir kravat takmayın!

- Ekose gömlek modası olduğunu biliyorum ama ekose gömlekle de düz renk kravat çok klasik geliyor. Nasıl kravat takmalıyım? Başka önerilerinizi bekliyorum. (Ali H.-İstanbul)

Ekose gömlek için kravat şeçiminde, çizgili gömlek için uygulanan temel kurallar geçerli. Yine baskın gömlek rengine uygun olan kravat rengini belirleyin ve kravatınızın diagonal çizgili olmasına dikkat edin. Diagonal kravat ve ekose gömlek uyumu mükemmel olacaktır.
Haberin fotoğrafları