kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Erkek 'Omlet kötü,' dese kadın kocasından soğur'

- Evliliklerinin kaçıncı yılında gelmeye başlıyorlar size? "Bizi birleştirin," diye mi başvuruyorlar? Yoksa uzlaşmalı ayrılık için mi?
- A.P:
Bir yıllık evli de gelir, 25 seneyi geçmiş olan da. Erkek itiraf ediyor: "Biriyle birlikteyim. Seni de onu da seviyorum, zamana ihtiyacım var," diyor. Böyle bir evliliği toparlama şansınız çok az. Kadın "Biraz zaman vereyim, yanlışını anlayacak," diyor. Bana öyle gelen bir hasta var. Altı yıl geçmiş, kocası hâlâ anlayamadı! Kurtarılan evlilikler de var, boşanmalar da. Karara müdahale etmiyoruz.

-Erkeği evliliğe ikna eden kadın, ayrılma kararında neden zorlanıyor?
- A.P:
Eşiyle bir kimlik kazandıysa, kendine ait kimliğini oluşturamamışsa, eşsiz bir yaşamı hayal bile edemiyor. Kadınlar eşleri sayesinde kendilerine değer katıldığına inanıyorlar. Ama sahte bir değer bu. Eş bir gün ölebilir de. Evlilik bir gün bitebilir de...
- Ö.P: Kadın evlenince geri planda kalmayı tercih ediyor. Erkek hedeflerinde yükseliyor, kadın geride kalıyor. Yaşam içinde geride kalış, evin içinde agresyonu artırabiliyor, öfke duyulabiliyor, erkek de karısını değersizleştiriyor. Bu yüzden hedeflere birlikte yürümek önemli.
- A.P: Kadınların uyanık davranıp kendi gelişimlerini sağlamaları şart. Ve asla alçakgönüllü olmamalılar. Bu devirde alçakgönüllü olmak yanlış bir şey. Karşındakinin değerini bilmek böyle oluşuyor. Değersizleştiğinizde, eşinizin hayatını yaşamaya başlıyorsunuz...

- Koca kolay ikna oluyor mu psikiyatra gitmeye?
- A.P:
Kocasını psikiyatra getirme kararını kadın veriyor.
- Ö.P: Kadınlar olmasa psikiyatrlar aç. Kadıncağız geliyor diyor ki, "Size kocamı getirmem lazım. Ne olur tedavi edin, aldatmasın beni..." "Bize hançerlenen gelir, tedavi edilmesi gereken sizsiniz," diyoruz. Erkeğin en nefret ettiği şey kayıptır. Kadın öyle bir varlık ki, önce ağlıyor, sızlanıyor, sonra kapıyı öyle bir kapatıyor ki tam kapatıyor. Kadın bir soğudu mu... Mesela eşinizin yaptığı omlete "Kötü olmuş," dediğinizde, cinselliği bir 10 sene gider.