kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Uzaya çıkacak astronot seferidir"

Yeni Haber
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Malezyalı astronotların istemeleri ve sağlıklarının elvermesi halinde uzayda oruç tutabileceklerini açıkladı. Ateş, "Ancak tabi ki astronotlar da seferidir" dedi.

Malezya ilk astronotlarını uzaya göndermeye hazırlanıyor. Muzzaffer Şukor ve Faiz Halit, eğitimlerini başarıyla tamamladıkları takdirde, 10 Ekim'de başlayacak bir uzay yolculuğuna katılabilecek.

Daha önce Müslüman astronotlar uzaya çıkmıştı ama hiçbiri Ramazan'daki oruç vaktine denk gelememişti. Bu nedenle Malezyalı din görevlileri ilk oruç tutacak Müslümanların Malezyalı astronotlar olacağını ümit ediyor.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Ateş ise uzayda oruç tutulup tutulamayacağına açıklık getirdi.
Ateş ANKA'ya yaptığı açıklamada, Kuran'da yolcuların seferi sayıldıklarının, bu nedenle de isterlere oruç tutmayabileceklerinin belirtildiğini ifade ederek, "Uzaya gitmek daha büyük bir yolculuk. Bu nedenle astronotlar isterlerse oruç tutmayabilirler. Ama tutmak istiyorlarsa sağlıkları da el veriyorsa niye olmasın, o zaman tabi ki oruç tutabilirler. Tutmazlarsa da tutmadıkları günleri kaza etme hakları var" dedi.

Ateş, sahur ve iftarın ise mekiğin fırlatıldığı ülkeye göre yapılması gerektiğini söyledi.

(ANKA)