kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

CHP İstanbul'da 'büyük' değişim!

CHP İstanbul İl Başkanlığı belki de son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. Örgüt bir anlamda baştan sonra "derin bir değişim" sürecinden geçiyor. Önce il başkanı değişti. Ardından il yönetimi yenilendi.
Pek varlık göstermeyen Kadın Kolları harekete geçirildi. Ve olmayan Gençlik Kolları yeniden kuruldu. Değişim sinyali seçimlerden sonra geldi.
Daha doğrusu 22 Temmuz seçimlerinin yarattığı şoku atlatan CHP yönetimi, "siyasette gücü" tartışılmaz olan İstanbul İl Başkanlığı'na son dönemin çıkış yapan ismi Gürsel Tekin'i atayarak işe başladı.
Tekin parti içinde "eski kuşağın" muhalefetine rağmen gelir gelmez "beyaz bir sayfa" açtı.
İlk adımı da parti dışında kalan, daha doğrusu dışlanan eski partilileri yönetime alarak attı.
Battal İlgezdi ve Avni Aksu gibi parti tabanında sevilen ve toplumda karşılığı olan isimlerle yeni bir yönetim oluşturdu.
Bir anlamda giderek "kulüpleşen" cumhuriyetin köklü partisi CHP ile halkı buluşturacak yeni bir yürüyüş başlattı.
Bu değişimin en önemli ayağı hiç kuşkusuz CHP ile toplum arasındaki bağı kuran ilçe örgütleriydi.
Acaba ilçe örgütlerinde bir değişim olacak mıydı?
Günlerdir CHP kulisleri bu soru nedeniyle kaynıyor. Ve hangi ilçe örgütünün görevden alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor.
Aslında yeni CHP İstanbul il örgütü göreve gelir gelmez büyük bir değişim yapılacağının işaretini vermiş ve 10 ilçenin yönetimini değiştirmişti. Şimdi sırada diğer ilçeler var.
Dün de İstanbul CHP il yönetimi, aralarında Bakırköy, Maltepe, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Sarıyer'in de bulunduğu 8 ilçe yönetimini daha görevden aldı.
Bir CHP'li şöyle diyor:
"CHP'nin tarihinde görülmemiş bir değişim yaşanıyor. Eskiden bunun onda biri yapılsaydı yer yerinden oynardı. Ama artık parti tabanı da köklü bir değişim istiyor. Bu değişim dalga dalga tüm CHP örgütlerini etkileyecek."
Gerçekten Gürsel Tekin yönetiminde CHP İstanbul örgütü herkesi şaşırtan bir atağa geçti. Partinin kapısı bugüne kadar açık olmayan birçok kesime açılıyor.
Ancak hala kafalarda şu sorunun cevabı aranıyor:
Acaba bu değişim parti politikalarına da yansıyacak mı?
CHP; tüm sosyal demokratları bir araya getirecek yeni bir çatı olabilecek mi?
İzleyip göreceğiz.