kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Migros’un satışı marta kadar sonuçlanacak"

Yeni Haber
Koç Holding CEOsu Bülent Bulgurlu Migros'un satışı ile ilgili sürecin devam ettiğini, talip olan firmaların hepsiyle görüşmelere daha yeni başlayacaklarını belirterek "Bunun sonucunu 2008 Martına kadar alacağız" dedi.

Türkiye ekonomisindeki kırılganlığın eskisi kadar olmadığını kaydeden Bulgurlu dolar/euro paritesinin nereye gideceğini kestirmenin zor olduğunu, ancak yıl sonu hedeflerinde revizyon düşünmediklerini söyledi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı Sabancı Center'da başladı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç Holding CEOsu Bulgurlu, Migros'un satış sürecinin davam ettiğini belirterek bunun sonucunu 2008 martına kadar alacaklarını söyledi.

Bulgurlu, Migros'a bir çok firmanın ilgi gösterdiğini, bunların hem stratejik odaklı hem de yatırımcı firmalar olduğunu vurgulayarak "Hepsi ile görüşmeler daha yeni başlayacak. JP Morgan bu işte yardımcı olan kuruluş. Hazırlıklar doğrultuda devam ediyor bir süre sonra süreç ilerleyecek ve isimler daha belirgin hale gelecek" dedi.

DOLAR NEREYE GİDECEK KESTİRMEK ZOR

Dolar kurunun ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Bulgurlu, bunu bilen kimsenin olmadığını ifade ederek "Dolar euro paritesi beklentimizin dışında. Nereye gidecek kestirmek zor. Dolar mevcut pozisyonun bir süre koruyacak sonra bir farklılık beklenebilir" değerlendirmesini yaptı.

Bulgurlu "Yıl sonu hedeflerinizi revize ettiniz mi?" sorusunu ise "Hayır. Biz bütün programımız Euro TL bazında. Revizyona ihtiyaç duymuyoruz" diye yanıtladı.

KIRILGANLIK ESKİSİ KADAR DEĞİL

Bulgurlu, küresel krizin Türkiye'ye etkisini azaltmak için yapılması gerekenler konusunda da şunları söyledi:

"İçeriyi çok sağlam tutmak ve iyi düşünerek yapmak gerekiyor. Türkiye bugün öyle bir duruma geldi ki dışarının etkisinin üzerine kendisi herhangi bir şey koymuyor. Bazen daha yumuşak geçirebiliyor. Türkiye'nin gücü kuvveti beklentilerin çok daha farklı düzeyinde. İleriye doğru baktığımız zaman kırılganlık eskisi kadar yok."

ANKA