kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

KPDS başvuruları bugün sona eriyor

Yeni Haber
Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) için başvurular bugün sona eriyor.

KPDS, 11 Kasım 2007 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa'da yapılacak.

Sınava, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'na göre çalışmakta olanlar, kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c maddesine tâbi sözleşmeli personel katılabilecek. Ayrıca, personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek isteyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel de bu sınava girebilecek.

Yurtdışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik'in değişik 7. maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurtdışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar ile diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddenin B fıkrasına göre sözleşmeli statüde çalışacak; mütercim veya tercümanlar işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (B) düzeyinde; çözümleyici ve programcıların ise işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında İngilizce dil bilgilerinin asgari (D) düzeyinde olması gerekiyor.

Halen bu görevlerde çalışmakta olanlardan yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler ile sözkonusu görevlerde çalışmak üzere başvuruda bulunacak fakülte veya yüksekokul mezunlarının bu sınava katılmaları mümkün.

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunancadan yapılacak.
Üniversite rektörlükleri, KPDS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak. Başvuru merkezleri http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

2007-KPDS Kasım döneminden itibaren başvurular elektronik ortamda yapılacak. 2006-KPDS Mayıs, Kasım veya 2007-KPDS Mayıs Dönemi sınavlarından birine başvuran adaylar, 2007-KPDS Kasım Dönemi başvurularını; bireysel olarak İnternet aracılığıyla, aynı dönemlerde KPDS'ye başvurmamış adaylar ve yabancı uyruklu adaylar ise 2007-KPDS Kasım Dönemi başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak.

CHA