kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de her yıl 600 kişi polis gözetiminde ölüyor

Yeni Haber
İngiltere ve Galler'de "Forum for Preventing Deathb in Custody" (Polis Gözetiminde Ölümleri Önleme Forumu) adlı kuruluş tarafından hazırlanan raporda, ülkede her yıl 500-600 kişinin polis gözetimi altındayken öldüğü belirtildi.

Bu sayının hapishaneler, nezarethaneler, hastanelerdeki güvenlikli bölümler ve diğer kurumlardaki ölümleri kapsadığı ve buna doğal ölümlerin yanı sıra intihar ve cinayet vakalarının da dahil olduğu bildirildi.

Forum yöneticilerinin, kuruluşlarının polis gözetimi altındaki ölümleri önlemek için kurulduğunu, ancak kaynak yokluğu yüzünden "yetersiz kaldıklarını" da belirttikleri raporda, hükümet ve Adalet Bakanlığından önlem alması istendi.

Forum, İnsan Hakları Ortak Komitesinin İçişleri ve Sağlık bakanlıklarına polis gözetimi altındaki ölümleri soruşturacak bir yapı oluşturulması yolunda çağrıda bulunmasından sonra kurulmuştu. Forum üyeleri, polis teşkilatı, ceza ve tevkif evleri yönetimi ve ıslah evlerinin temsilcilerinden oluşuyor. Forumun kendisine ait bütçesi ya da fonu bulunmuyor.