kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'da sel uyarısı

Yeni Haber
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarın ve Pazar günü beklenen etkili yağışların, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik'te sel ve su baskınlarına neden olabileceğini belirterek, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul ve çevresinin Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdiğini belirterek, hava sıcaklığının 6-8 derece azaldığını söyledi.

İstanbul'da rüzgarın poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini ifade eden Yıldırım, kent genelinde yağışlı havanın etkisini biraz daha artırmasını beklediklerini kaydetti.

Yıldırım, İstanbul'da 23 Eylül Pazar günü yağışların aralıkla devam edeceğini ve 24 Eylül Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren kenti terk edeceğini belirterek, rüzgarın da Pazar gününden itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi.

İstanbul'da dün 25 derece olan hava sıcaklığının bugün 19 dereceye düştüğünü belirten Yıldırım, kentte hava sıcaklığının yarın 17, Pazar günü 19, Pazartesi günü ise 22 derece olmasını beklediklerini kaydetti.

Yıldırım, hava sıcaklığının 25 Eylül Salı günü tekrar artacağını ifade etti.

Mustafa Yıldırım, yarın ve Pazar günü beklenen etkili yağışların İstanbul'un Anadolu Yakası ile Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik'te sel ve su baskınlarına neden olabileceğini ifade ederek, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

AA