kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Bürokrasiye ince ayar

Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren, hükümetin acil eylem planını kamuoyuna açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında alışılmışın dışında bakanlıkların ve bazı özerk kurumların üst düzet bürokratları da hazır bulunmuştu. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in bu uygulamasının satır aralarını iyi okumak gerekir.
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in görev alanını kapsayan bakanlıklar ile kurumların tepe yöneticilerine şu mesaj verilmeye çalışıldı: Bürokratlar elbette kurumlarının bağlı oldukları bakana bağlıdır, ancak yeni dönemde başbakan yardımcılarının koordinayonuna bağlı bakanlıklar ile kurumların bürokratları aynı zamanda başbakan yardımcılarının sorumluluğu altındadır.
Erdoğan Hükümeti yeni dönemde bürokratik oligarşiye çekidüzen vermek istiyor. Bürokratlar, alışılagelmiş klasik bürokratik anlayışını terk edecek ve proje üreterek daha üretken ve yenilikçi bürokratik anlayışını benimseyecektir. Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda başlatılan bu yeni uygulamaya ayak uyduramayan bürokratlar yerlerini yeni bürokratlara bırakacak.
Nazım Ekren'in ilk toplantısındaki bu mesajı tüm üst düzey bürokratları tarafından algılanması gerekir.
Bu arada bakanlıklarda atama rüzgârı esmeye başladı . Bakanların yeni atama kararnameleri teker teker Başbakanlığa ulaşmaya başladı. Hatta bunlardan bazıları Çankaya yolunu tutmak üzere.